Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟ


ΝΕΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ


Συνεχίζει να ανιχνεύεται ποσότητα  αρσενικού στο πόσιμο νερό των οικισμών Νικήσιανης Γεωργιανής και Αγ. Χριστοφόρου

 

Υψηλότερα συνεχίζουν να είναι τα ποσοστά αρσενικού από τα επιτρεπόμενα όρια στο πόσιμο νερό των οικισμών Νικήσιανης Γεωργιανής και Αγ. Χριστοφόρου, όπως δήλωσε στο «Χ» ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, ακόμη και κατά τις τελευταίες μετρήσεις, στις οποίες προχώρησε η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

«Έχουμε πάρει δείγματα δύο φορές, μια την προηγούμενη εβδομάδα και άλλη μία μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Δείγματα παίρνει και ο Δήμος Παγγαίου. Θα δούμε τις μετρήσεις που έχει πάρει και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούμε με τους ανθρώπους του Δήμου για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Πάντως, και νέα τα δείγματα είναι θετικά σε αρσενικό, σε υψηλότερο ποσοστό από το επιτρεπτό όριο.

Την ίδια ώρα τα μέλη της αντιπολίτευσης στη ΔΕΥΑ Παγγαίου προχώρησαν χθες σε κατάθεση νέας πρότασης προς τη διοίκηση της επιχείρησης για δωρεάν διανομή εμφιαλομένου νερού στους κατοίκους των περιοχών με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΠ. Μία πρόταση που φέρει τις υπογραφές των συμβούλων του Δ.Σ., Φίλιππου Αναστασιάδη, Κώστα Παπαμερή και Χρήστου Μποσμπότη.