Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Υπάρχει ΙΝΑΛΕ;


Πριν λίγες ημέρες, με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, έγινε κομιστής καλών ειδήσεων για την συνέχιση της λειτουργίας του ΙΝΑΛΕ, ενός οργανισμού που φέρετε μεταξύ αυτών που πρέπει να καταργηθούν στο πλαίσιο της μείωσης του κράτους. Στην σχετική ανακοίνωση του κ.
Παπουτσή η οποία κοινοποιούσε ουσιαστικά την απάντηση που του έδωσε σε σχετικό ερώτημα ο αρμόδιο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης υπογραμμιζόταν επίσης ότι «Επίσης ο κ. Παπουτσής βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και τις αντίστοιχες διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σκοπό την ίδρυση και τη λειτουργία Αλιευτικής Σχολής στην Καβάλα υπό την ευθύνη του ΙΝ.ΑΛ.Ε.».



Συζητώντας το θέμα με αναγνώστη τη στήλης επαγγελματίας της αλιείας και δει στο τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας, μας ρώτησε: Μα καλά υπάρχει ΙΝΑΛΕ; Εμείς χρόνια έχουμε να τους δούμε και να τους ακούσουμε». Οπότε και εμείς με την σειρά μας ρωτάμε, επί της ουσίας, με την έννοια της παραγωγής έργου, υπάρχει ΙΝΑΛΕ, έτσι ώστε να σωθεί;