Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τι άποψη έχει η ΝΟΔΕ Καβάλας για καταδίκη Θόδωρου Καλλιοντζή;


Περίεργη η σιωπή των οργάνων της ΝΔ



Γράφαμε χθες για τον Θόδωρο Καλλιοντζή και για την 10μηνη καταδίκη του εξαιτίας της «αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης». Το οποίο σημαίνει ότι με μια υπογραφή που έβαλε, χωρίς να έχει το δικαίωμα από το νόμο, η προσωπική του περιουσία αυξήθηκε κατά 50.000 ευρώ για να φτάσει
από 150.000 ευρώ στις 200.000 ευρώ!!! Όπως και να το δει κανείς έχει πολύ ενδιαφέρον να βάζεις μια υπογραφή και να κερδίζεις 50.000 ευρώ στην αξία του οικοπέδου σου. Μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ήταν υπερβολική η απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο στην πολιτική και στους δύσκολους καιρούς που περνάει η πολιτική ζωή του τόπου, γίνεται επίκαιρη η γνωστή φράση «η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται»!!! Θέλει όμως πολύ τέχνη για να το πετύχει, ιδιαίτερα αν έχει και μια καταδίκη – έστω πρωτόδικη – στο  να φαίνεται τίμια.



Σε αυτό το σημείο βρίσκεται ο κ. Καλλιοντζής, όταν τελεσιδικήσει  η υπόθεσή του, καθώς έχει ασκήσει έφεση, ίσως να αποδειχθεί ότι είναι αθώος και άδικα ταλαιπωρήθηκε, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή όμως έχει μια καταδίκη. Άδικη; Ναι μπορεί να είναι άδικη και μακάρι να δικαιωθεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και μια βαρύτερη καταδίκη λόγω των γενικότερων συνθηκών της πολιτικής ζωής.



Από τη στιγμή που σήμερα, τώρα που εξετάζονται οι αιτήσεις για τους υποψήφιους βουλευτές, υπάρχει μια συγκεκριμένη κατάσταση καταδίκης, δεν  οφείλει η ΝΔ, τόσο κεντρικά όσο και τοπικά να την λάβει υπόψη της στις αποφάσεις για το ψηφοδέλτιο για να μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα; Ωστόσο εκείνο που μας προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αδυναμία της ΝΟΔΕ Καβάλας  να πάρει θέση για το ζήτημα, λαλίστατη κατ’ άλλα, στο συγκεκριμένο θέμα έχει μια στάση μάλλον αμήχανη!!! Γιατί αλήθεια ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Ευθυμιάδης δεν παίρνει την πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσει την κατάσταση; Παραμένει ακόμη δέσμιος της μακράς και τόσο πετυχημένης συνεργασίας του με τον κ. Καλλιοντζή επί σειρά ετών; Δεν έχει καταλάβει ότι τώρα δεν είναι ούτε συνεργάτης, ούτε υφιστάμενος του κ. Καλλιοντζής αλλά πρόεδρος της ΝΟΔΕ και με αυτή την ιδιότητα πρέπει να λειτουργήσει βάζοντας όρια εκεί όπου δεν υπάρχουν, έτσι ώστε να προστατεύσει το κύρος του κόμματος; Τι κρατάει δεμένα τα χέρια του κ. Ευθυμιάδη; Δεν θέλουμε να υπαγορεύσουμε στάσεις και θέσεις, αλλά γνωρίζονταν το ήθος και τη συγκρότηση του προέδρου της ΝΟΔΕ απορούμε  για την αδράνεια του.