Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Όταν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί


Πριν από λίγες ημέρες στην Κομοτηνή έγινε η δίκη και καταδικάστηκε ο γνωστός ιδιοκτήτης μιας ανύπαρκτης μάνδρας οικοδομικών υλικών στην Ν. Πέραμο, ο οποίος παρ’ όλα αυτά είχε εκδώσει
εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας 20.000.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα της δίκης ήταν ο κατηγορούμενος να εκτίσει ποινή φυλάκισης 9 ετών, άμεσα εκτελεστή.



Ο εντοπισμός και η διεκπεραίωση της όλης υπόθεσης είναι ένα έργο που έγινε από την υπηρεσία του ΣΔΟΕ στην Καβάλα, καθώς οι ελεγκτές εργάστηκαν μεθοδικά, συντονισμένα και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το γράμμα του νόμου, για αναζητήσουν και να διασταυρώσουν ένα μεγάλο αριθμό στοιχείων για να μπορέσουν να διατυπώσουν ένα πόρισμα ικανό να σταθεί στην δικαστική κρίση.



Όσοι εργάστηκαν γι’ αυτή την υπόθεση έκαναν τον αυτονόητο, πολύ απλά έκαναν την δουλειά τους, χωρίς επηρεασμούς και παρεμβάσεις.  Αν αυτό συνέβαινε με όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν ξέρουμε αν θα είχαμε γλυτώσει την σημερινή καταστροφή, σίγουρα όμως θα είχαμε ένα συντεταγμένο, σοβαρό και αξιόπιστο κράτος. Η ύπαρξη αυτού του κράτους θα μας έκανε όλους να είμαστε πιο σοβαροί ως πολίτες, με δικαιώματα και υποχρεώσεις.