Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μια συνηθισμένη εικόνα


Το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει αυξηθεί η συχνότητα των επισκέψεων των κρουαζιερόπλοιων, γεγονός που δηλώνει ότι οι προσπάθειες του ΟΛΚ και του Δήμου Καβάλας. Χθες το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο και οι επιβάτες αφού πήγαν την καθιερωμένη
επίσκεψη στους Φιλίππους – καθώς είναι και ο κύριος λόγος της επίσκεψης τους – έκαναν την βόλτα τους στην πόλη. Είδαν λοιπόν να δημιουργείται ένα κυκλοφοριακό χάος γιατί εκεί γύρω στο μεσημέρι έφτασαν στην Καβάλα βαριά οχήματα του στρατού με σκοπό να μεταφερθούν στα νησιά για την ενίσχυση της άμυνας. Κανείς δεν σκέφτηκε την αναστάτωση που δημιουργεί αυτή η μεταφορά μέσω του κεντρικού λιμανιού των αρμάτων μάχης, αφού με μια μικρή αλλαγή στο δρομολόγιο του πλοίου της γραμμής θα μπορούσε να γίνει από το νέο λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β. Επιπλέον δεν νομίζουμε ότι είναι εικόνα τουριστικής πόλης να υπάρχουν άρματα στο λιμάνι, αν μη τι άλλο δεν την βελτιώνει.



Την ίδια ώρα λίγο μακρύτερα από την οδό Κουντουριώτου, στην γωνία Ανανιάδη, η διάβαση των πεζών – μιλάμε για το πιο κεντρικό σημείο της πόλης – είχε καταληφθεί από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα!!!



Λεπτομέρειες θα πει κανείς… για εμάς, όχι για τους τουρίστες. Αν τους θέλουμε και αν θέλουμε -–επιπλέον – όλοι αυτοί που έρχονται να γίνουν οι πρεσβευτές μας, θα πρέπει πέρα από τις δράσεις για την προσέλκυση τουρισμού να δώσουμε σημασία και στις «λεπτομέρειες». Μόλις χθες γράφαμε και για τα παρατημένα κράσπεδα ανάμεσα στις Καμάρες και ακόμη δεν φρόντισε κανείς να τα απομακρύνει.