Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Με ξένα κόλλυβα


Αν ορισμένοι το μόνο που βρήκαν να πουν για την εκδήλωση του Κοινωνικού Δικτύου Καβάλας και της εφημερίδας «Χ» την περασμένη Παρασκευή για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ήταν ότι δεν είχε
πολύ κόσμο, έχουμε να τους θυμίσουμε ορισμένα πράγματα. Πρώτον, στην εν λόγω εκδήλωση δεν υπήρχε δωρεάν γεύμα σε ακριβό εστιατόριο με τον λογαριασμό να τον πληρώνει νομαρχιακός φορέας και μάλιστα φουσκωμένο 3 και 4 φορές. Δεύτερο στην εν λόγω εκδήλωση δεν μοιράστηκαν ούτε καμιά δεκαριά πλακέτες ή μετάλλια, πληρωμένα επίσης από το δημόσιο ταμείο και μάλιστα υπερτιμημένα, σε «επιχειρηματίες της χρονιάς» προκειμένου θωπεύσουν τη ματαιοδοξία τους και να τους πάρουν «χορηγίες» για τις καλοκαιρινές τους διακοπές!!! Υπήρχαν μόνο άνθρωποι που εκπροσωπούσαν υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που αγωνιούν για το αύριο και ψάχνουν ένα δίχτυ προστασίας. Επιπλέον όσοι ήρθαν ήταν αυτοί που ξεπέρασαν τις αναστολές που χαρακτηρίζει πολλούς υπερχρεωμένους στην Καβάλα οι οποίοι δεν μιλάνε για το πρόβλημά τους γιατί φοβούνται τον κοινωνικό στιγματισμό. Είναι ένας νέο είδος φοβίας που κατατρέχει πολλές οικογένειες, δυστυχώς, και δεν τις αφήνει να βγουν και να μιλήσουν ανοιχτά για το πρόβλημα και να ζητήσουν βοήθεια, όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στην διάρκεια της εκδήλωσης.

Α, και κάτι τελευταίο, από κανένα δημόσιο ταμείο, δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ για την εκδήλωση, εκτός ίσως από όσα χρειάστηκαν για τους καφέδες που κέρασε ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής στην κ. Λούκα Κατσέλη, που προλόγισε την εκδήλωση!!! Μιλάμε για την «εξωφρενική» δαπάνη των 5 – 6 ευρώ, το πολύ.