Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Δεν μπορεί να περάσει


Ο αείμνηστος δήμαρχος Καβάλας Λευτέρης Αθανασιάδης, ο οποίος σαν σήμερα πριν ένα χρόνο έφυγε από την ζωή, από την δεκαετία του ’80 έθετε ζήτημα για το ποιος θα διαχειρίζεται το λιμάνι της
πόλης. Από τότε έμπαινε το ζήτημα, αλλά τα πράγματα ακόμη δεν ήταν ώριμα για να προχωρήσει η υπόθεση. Όταν ολοκληρώθηκε το νέο εμπορικό λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’ στη Νέα Καρβάλη  τότε τα δεδομένα άλλαξαν. Το παλιό λιμάνι, το επονομαζόμενο πλέον ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, δεν είχε την ίδια αξία για τον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό, αλλά συνέχισε να έχει την ίδια και μεγαλύτερη για τον τοπικό. Αντί όμως να επιλέξει η κυβέρνηση να το περάσει στο Δήμο Καβάλας, επέλεξε να το πουλήσει!!!

Η λογική της εκποίησης των πάντων που διέπει τις μνημονιακές κυβερνήσεις είναι γνωστή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κυριαρχήσει στα πάντα. Υπάρχει και ένα όριο. Μια πόλη που θέλει να πετύχει να γίνει τουριστικός προορισμός δεν μπορεί να μην μπορεί να διαχειριστεί το θαλάσσιο μέτωπο της και ιδιαίτερα αυτό που έχει και το μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον. Σε αυτή την πολιτική θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση απ’ όλους μας, είτε δημοτική αρχή, είτε πολίτες.