Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«Μερακλήδες» πληρώνουν πρόστιμο


Βροχή πέφτουν τα τηλέφωνα παραπόνων στον Δήμο Καβάλας από την Ν. Καρβάλη, με κοινό παράπονο όλων την επιβολή προστίμου σε χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι μπήκαν σε σελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο!!! Όπως καταγγέλλουν οι θιγόμενοι, κάνοντας χρήση του WIFI που έχει
εγκαταστήσει ο Δήμος Καβάλας στη Ν. Καρβάλη για δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, όταν μπήκαν σε «ροζ σελίδες» προκειμένου να κατεβάσουν βίντεο με γαργαλιστικό περιεχόμενο, βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη!!! Μόλις άρχισε να παίζει το βίντεο βγήκε στην οθόνη ένα μήνυμα που έλεγε ότι «Επειδή μπήκατε σε σελίδα με απαγορευμένο περιεχόμενο ο Δήμος σας επιβάλει πρόστιμο 100 ευρώ»!!! Εκείνο που τους έκανε να τα χάσουν ήταν το γεγονός ότι στην ανακοίνωση που διάβαζαν στην οθόνη υπήρχε και η φωτογραφία τους!!! Το τι πέρασε από το μυαλό του καθενός από τους παθόντες δεν μπορεί να περάσει στο χαρτί. Ωστόσο όπως και να έχει, η προσπάθειά τους να διαμαρτυρηθούν για να γλυτώσουν το πρόστιμο έφερε στην δημοσιότητα τα «γούστα» τους, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πολύ πέραν του δέοντος!!!

Αφού τα παραπόνα έγιναν ντουζίνες ανέλαβαν οι τεχνικοί του Δήμου Καβάλας να λύσουν το ζήτημα, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση το πρόστιμο να έχει επιβληθεί από δημοτική υπηρεσία. Βρήκαν λοιπόν ότι κάποιοι πλακατσίδες χάκερ είχαν δημιουργήσει ένα ιό που όποιος έμπαινε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες με ροζ περιεχόμενο ενεργοποιούνταν με το «κατέβασμα» βίντεο, οπότε πάγωνε η οθόνη του χρήστη με το μήνυμα για το πρόστιμο.  Όσο για την φωτογραφία του χρήστη; Είχε ληφθεί από την κάμερα που διαθέτουν πολλοί υπολογιστές για να συνομιλούν οι χρήστες του μέσω skype και το κακόβουλο λογισμικό την είχε ενσωματώσει στην ανακοίνωση!!!

Νομίζουμε ότι μετά το πάθημα αυτό πολλοί θα είναι πιο προσεκτικοί στο τι «κατεβάζουν» στον υπολογιστή τους.