Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

H ευτυχία να είσαι εκτός τόπου και χρόνου!


Μας εξέπληξε «ευχάριστα» ο κ. Στουρνάρας. Μιλώντας στο συνέδριο για την Υγεία [ ποια υγεία εννοεί άραγε;] είπε ότι Ιρλανδία και Πορτογαλία προσπαθούν να…. αντιγράψουν την Ελλάδα!!!!
Βέβαια οι δυστυχείς λόγω των ηγεσιών τους Ιρλανδοί και Πορτογάλοι δεν γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα του 2012 σε ό,τι αφορά την Υγεία συμβαίνουν τα εξής… προς μίμηση και…αντιγραφή [;] :
1. Οι φαρμακοποιοί απεργούν συνεχώς ζητώντας προηγούμενες… τόγκες.
2. Για να νοσηλευτείς σε Κρατικό Νοσοκομείο χρειάζεσαι εισιτήριο 25 €.
3. Αυξάνονται οι κρατήσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μισθωτών συνταξιούχων για περίθαλψη που δεν έχουν.
4. Για να επισκεφτείς τα εξωτερικά ιατρεία χρειάζεται να καταβάλεις 5 € αν αρρωστήσεις το πρωί κι αν δεν σε θέλει η μοίρα και αρρωστήσεις απόγεμα [κακό του κεφαλιού σου] πληρώνεις 50€ [σημ. η είσοδος σε καζίνο στοιχίζει 15 €!!!!]. 
5. Αν ο καρκίνος σε βάλει στο μάτι και σε κυνηγάει αδυσώπητα, θα πρέπει να οπλιστείς με κουράγιο να γυρίζεις από φαρμακείο σε φαρμακείο να βρεις το φάρμακό σου, να το πληρώσεις και να περιμένεις σε τρία τέρμινα κατά τη φρασεολογία της καφετζούς[ τρία χρόνια, τρεις αιώνες] να πάρεις πίσω τα λεφτά σου, αν ενδιάμεσα δεν έχεις φύγει προς τας αιωνίους μονάς εγκαταλείποντας τη χώρα των μνημονίων.
6. Στην Ελλάδα αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς το θρησκευτικό συναίσθημα γιατί με την ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οι ασφαλισμένα προσφεύγουν στη χάρη και δύναμη του Θεού να μην αρρωστήσουν.  

 
Κατά τον κ. Στουρνάρα ζούμε λοιπόν στη… Γη της Επαγγελίας χωρίς να το ξέρουμε. Αλλά και χωρίς να το εκτιμάμε. Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια και παρά την ύφεση, στην Ελλάδα διατηρείται το επίπεδο υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας! και όχι μόνο αυτό, αλλά η επιτυχία των ελληνικών κυβερνήσεων να διατηρήσουν το δείκτη ευημερίας του ελληνικού λαού σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι τόσο μεγάλη, που η Ιρλανδία και η Πορτογαλία ψάχνουν να βρουν με ποιον τρόπο το καταφέραμε για να μας... αντιγράψουν!
Τώρα θα μου πείτε ότι αυτά που γράφω είναι παράλογα και εκτός πραγματικότητας. Είναι ευτυχής ο άνθρωπος που ζει και κινείται και ενδεχομένως προσφέρει στα… κοινά όταν συνεχώς βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Νομίζει ότι προσφέρει και συγχρόνως κλείνει τα μάτια στη δυστυχία που απλώνεται γύρω του. Αυτό είναι αποτέλεσμα όταν δεν έχει το θάρρος να αντισταθεί στις απαιτήσεις των δήθεν σωτήρων του. Θεωρεί ο δοτός τραπεζίτης ότι είναι επιτυχία η εκταμίευση της δόσης. Κάποιος πρέπει να του πει πως αυτά μας τα δάνεισαν δεν μας τα χάρισαν. Κρύβει από το λαό ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται πλέον σε εβδομαδιαίο έλεγχο και συνεχή επιτροπεία για πολλά χρόνια ακόμη.  Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας κυριαρχία. Μιλώντας ο κ. Στουρνάρας  στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη διοίκηση, τα οικονομικά και τις πολιτικές υγείας, που οργανώνει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ] δικαιολόγησε ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται μαζί με άλλους συγκυβερνώντες εκτός τόπου και χρόνου. Προφανώς, ο υπουργός δεν έχει ακούσει τίποτε για τις αυτοκτονίες. Προφανώς, ήταν αλλού όταν ξεσηκωνόταν ο κόσμος κατά της απαράδεκτης ρύθμισης συνταγογράφησης δραστικής ουσίας -που επέβαλλε η τρόικα διά της τρικομματικής κυβέρνησης- προκειμένου να πλημμυρίσει η ελληνική αγορά με αμφιβόλου ποιότητας ανώνυμα γενόσημα, made in China, India, Israel, Bangladesh, για να θησαυρίζουν οι γερμανικές και ισραηλινές πολυεθνικές, σε βάρος της ζωής μας. Ο κ. Στουρνάρας είδε μονάχα ότι... «διατηρήσαμε το επίπεδο της ευημερίας μας» και όλη η υπόλοιπη Ευρώπη μας… ζηλεύει!!!
Τελικά είναι ευτυχής ο άνθρωπος όταν βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Όταν έναν ολόκληρο λαό τον έχει μαντρώσει σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και είναι ευτυχής και αυτός και οι ομοίως σκεπτόμενοι ότι : «το μνημόνιο είναι ευλογία». Να σας χαιρόμαστε!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΔΗΣ