Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Θα πληρώσουν


Οι άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πριν από λίγες ημέρες έλαβαν στα χέρια τους το πολυσέλιδο πόρισμα – κοντά 350 σελίδες – στο οποίο περιγράφετε με ακρίβεια το πώς έγινε η απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, ποιοι εμπλέκονται και τι ευθύνες, πειθαρχικές και ποινικές υπάρχουν για
τον καθένα ξεχωριστά. Το πόρισμα συντάχθηκε από τον Οικονομική Επιθεωρητή Επαμεινώντα Αδαμακόπουλο και όπως ομολογούν όσοι το έχουν στα χέρια τους και το έχουν μελετήσει έχει γίνει εξαιρετική δουλειά.

Τώρα το πόρισμα είναι στα χέρια της εισαγγελέας και το επόμενο βήμα είναι να μάθουμε ποιοι πολιτικοί και ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της διοίκησης του Θόδωρου Καλλιοντζή έχουν ευθύνες για τα όσα έγιναν. Η επόμενη κίνηση είναι να απαγγελθούν κατηγορίες και να οριστεί δικάσιμος προκειμένου να κρίνει την υπόθεση η δικαιοσύνη. Ωστόσο να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι παράλληλα με την δικαστική διερεύνηση θα ξεκινήσει και έρευνα από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να καταλογιστούν στους υπόχρεους τα χρήματα που λείπουν από τα ταμεία, τα οποία σύμφωνα με το πόρισμα είναι περίπου 220.000 ευρώ, τα οποία προσαυξάνονται με τους τόκους τόσων ετών. Μάλιστα τα χρήματα αυτά θα συνεχίσουν να τοκίζονται μέχρι να πληρωθούν από τους υπόχρεους και όπως λένε οι γνωρίζοντας θα έχουν φτάσει κοντά στις 500.000 ευρώ.