Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Τι γίνεται με το ενυδρείο;


Ένα δεύτερο θέμα που είναι σε εκκρεμότητα στην δικαιοσύνη είναι η μελέτη για την κατασκευή του ενυδρείου στην Ν. Ηρακλείτσα. Εκεί το πρώτο αλλά στην ουσία και το μικρότερο πρόβλημα είναι ότι η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εκπόνησε μελέτη για ένα οικόπεδο που δεν την ανήκε. Το
μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου ανάφερε ως αμοιβή το ποσό των 495.000 €, αλλά μετά την ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ των προδιαγραφών από τον τότε νομάρχη Θόδωρο Καλλιοντζή το τελικό κόστος έφτασε το 1.160.000 € και όχι μόνο αυτό, χωρίς να υπάρχει νέα απόφαση, παρέλαβε την τελική μελέτη στις 28/12/2010 δηλαδή δύο ημέρες πριν λήξει η θητεία του, αποδεχόμενος ουσιαστικά το νέο κόστος. Και αυτό το θέμα βρίσκεται προς έρευνα στα χέρια της δικαιοσύνης.

Αλήθεια και σε αυτές τις δύο περιπτώσεις που αναφέραμε και δεν είναι οι μόνες, την ευθύνη την έχον μόνο οι υπηρεσιακοί παράγοντες που υπέγραφαν. Τα θέματα αυτά δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο την πολιτική ηγεσία; Εκτός βέβαια και αν τελικά στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας το κουμάντο το έκαναν οι υπάλληλοι και δεν το είχαμε καταλάβει!!!