Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συρρικνώνεται το ΤΕΙ Καβάλας;


Αν θυμάστε γράφαμε προ λίγων εβδομάδων για το πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ που οδηγεί τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ σε συρρίκνωση. Βέβαια κάποιοι διαβεβαίωναν τότε ότι το ΤΕΙ Καβάλας δεν κινδυνεύει αλλά η συνέχεια του διαψεύδει. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες το τμήμα Διαχείρισης
Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας ενσωματώνεται σε αντίστοιχο τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και οδεύει για Κομοτηνή. Αυτή είναι να είναι η αρχή και σύντομα μετά την συρρίκνωση της ΣΔΟ να έχουμε αντίστοιχη ενέργεια και στις σχολές της ΣΤΕΦ, κάτι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι να πάνε προς Ξάνθη μεριά. Στην παρούσα φάση η αρχή γίνεται από τις σχολές Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) οι οποίες οδεύουν όλες προς τα ΑΕΙ όπως έχει δηλώσει σχετικά και υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας. Βέβαια μια λύση θα ήταν να γίνει η συνένωση και να μείνει το τμήμα στην Καβάλα, αλλά δεν το βλέπουμε!

Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς και στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί σχετικό θέμα από τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Παπακοσμά.