Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Σε αναζήτηση λόφου


Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης απέστειλε σε όλους τους δήμους που ανήκει στην περιοχή ευθύνης του μια επιστολή με την οποία τους προτείνει να συμμετάσχουν ως συνδιοργάνωσες σε μια
σειρά εκδηλώσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων απελευθέρωσης της Μακεδονίας. Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται η έκθεση κειμηλίων του Μακεδονικού αγώνα, μια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, η κατασκευή γλυπτών και ζωγραφικών έργων τα οποία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία στις πρωτεύουσας των νομών και…. η έπαρση μιας ελληνικής σημαίας (κατά προτίμηση σε λόφο – όπως αναφέρει το έγγραφο) από το δήμαρχο και τον υπουργό στη βάση του ιστού της οποίας θα υπάρχει μια αναμνηστική πλάκα στην οποία θα αναφέρεται από ποιους έγινε η έπαρση και με πια ευκαιρία έγινε. Όσον αφορά τα κόστη για όλα τα παραπάνω το υπουργείο επισημαίνει πως θα καλυφθούν από το ίδιο αλλά και πάλι ρίχνει στο μπαλάκι στους δήμους μήπως μπορούν να καλύψουν και αυτοί ένα μέρος μέσω χορηγιών από ιδιώτες.

Εκείνο με που λέει ότι με ξένα κόλλυβα κάνουμε μνημόσυνο το ξέρετε; Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι πριν λίγους μήνες (1 – 2 μήνες) ο ο ΥΜΑΘ κ. Καράογλου είχε διαθέσει ένα σεβαστό ποσό για την «προβολή» του αναπτυξιακού προφίλ της Μακεδονίας και Θράκης στην διοργάνωση του MONEY SHOW στην Αθήνα. Τι περίμενε, να προσελκύσει αθηναϊκές  επενδύσεις στην Μακεδονία και συμμετείχε στην εν λόγω διοργάνωση; Ας σοβαρευτούμε λίγο.