Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗΣ: «Καμία δική μου ευθύνη ή των αιρετών συνεργατών μου»


Ο πρώην νομάρχης με δηλώσεις του στο «Χ» αφήνει ακάλυπτο τον επί σειρά ετών ειδικό σύμβουλό του για θέματα Τύπου και δημοσίων σχέσεων Κ. Τσακίρη


Αποποιήθηκε κάθε ευθύνη δική του ή οποιουδήποτε άλλου αιρετού συνεργάτη του ο πρώην νομάρχης και νυν αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής με δηλώσεις του στο «Χ».  

Με τον τρόπο αυτό ο επί δεκαέξι χρόνια αιρετός νομάρχης Καβάλας «αδειάζει» τον κ. Κώστα Τσακίρη, που επί σειρά ετών διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο γραφείο του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν τον αγγίζει τίποτε όσον αφορά την υπόθεση Μπουδακίδου και την «εξαφάνιση» 220.000 € από τα ταμεία της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, παρά τις de facto ευθύνες που του αποδίδονται από το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου.


«Επιθυμώ όσο κανείς άλλος να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Γνωρίζω τι γίνεται όταν είσαι διοίκηση και έχεις τη δεδομένη ευθύνη της θέσης. Είναι γνωστό ότι ούτε διαχειρίστηκα, ούτε υπέγραψα, ούτε προγραμμάτισα. Οι αρμοδιότητες ήταν διαμοιρασμένες. Ο νόμος που εφαρμόστηκε στη φιλοσοφία να δημιουργηθούν αυτοδιοικητικά στελέχη, επέβαλλε κατανομή αρμοδιοτήτων στις τέσσερις νομαρχιακές επιτροπές και είναι σαφής. Μέχρι το 2004 υπήρχε μόνο μία επιτροπή, στην οποία προήδρευε ο νομάρχης. Άρα, μέχρι το 2004 είχα πλήρη επίγνωση για τα πάντα, αφού όλα περνούσαν από τη συγκεκριμένη νομαρχιακή επιτροπή. Η ευθύνη μου είναι ως επικεφαλής ενός οργανισμού, αλλά δε με αγγίζει τίποτε σε προσωπικό επίπεδο. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ισχύει το ίδιο και για τους αιρετούς συνεργάτες μου. Λάθη ίσως να έχουν γίνει είτε από καλή πίστη, είτε από αμέλεια είτε από άγνοια, όμως με τόσα πολλά επίπεδα ελέγχου, αισθάνομαι ασφαλής. Σίγουρα με στεναχωρεί, όμως με τους πολλαπλούς και σε βάθος οικονομικούς ελέγχους επί 12 χρόνια, ουδέν άλλο μεμπτό δεν έχει βρεθεί. Η πορεία θα το δείξει», κατέληξε ο κ. Καλλιοντζής.

Γ. Τσαλουχίδης: «Απόλυτα σύμφωνος με τον κ. Καλλιοντζή»

Σύμφωνα  με το πόρισμα του οικονομικού ελεγκτή ευθύνες προκύπτουν και για τον σημερινό δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Τσαλουχίδη, στενό συνεργάτη του κ. Καλλιοντζή, ο οποίος ήταν λακωνικός και δήλωσε απόλυτα σύμφωνος με όσα δήλωσε ο πρώην νομάρχης.
«Η ιστορία αυτή έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Όσο είμαστε εν μέσω της διερεύνησής της, δε θέλω να σχολιάσω τίποτε περισσότερο για το πόρισμα. Συμφωνώ και επαυξάνω με τη δήλωση του κ. Καλλιοντζή», αδειάζοντας κι αυτός με τη σειρά του τον κ. Κώστα Τσακίρη.
Στο τηλέφωνο αναζητήσαμε και τον πρώην αντινομάρχη Κώστα Τζώτζο, ο οποίος αν και φέρεται να είναι μέσα στα ονόματα που «καίει» το πόρισμα, δε θέλησε να σχολιάσει κάτι περισσότερο, αναφέροντας ότι είναι πάγια τακτική του να μην κάνει δηλώσεις στον Τύπο.

Δ. Παπουτσής: «Ο λόγος στη Δικαιοσύνη»

Στην υπενθύμιση ότι η παράταξή του έφερε την υπόθεση «Μπουδακίδου» στο φως, με τη μεγάλη συμβολή του μέλους της Άγγελου Σμυρλόγλου, προχώρησε ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Παπουτσής, ζητώντας ταυτόχρονα άμεση διαλεύκανση και παρέμβαση από τη Δικαιοσύνη.
«Πρέπει να υπενθυμίσω ότι από το Καλοκαίρι του 2006, στην προεκλογική περίοδο πριν τις νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη, ότι είχαμε αναδείξει με πρωτοβουλία μας ως παράταξη της οποίας ήμουν επικεφαλής, ένα θέμα και ζητήσαμε άμεσες και ευθείες απαντήσεις, σχετικά με την υλοποίηση ή μη, δράσεων που είχαν προγραμματιστεί κατά την προηγούμενη περίοδο 2005-2006. Από τότε, ξεκίνησε μια πολιτική αντιπαράθεση με την τότε διοίκηση της Νομαρχίας και με το πέρασμα του χρόνου, καθώς και τις αναγκαίες ενέργειες του μέλους της παράταξής μας, Άγγελου Σμυρλόγλου, για να έρθει η υπόθεση στη σημερινή της διάσταση. Η υπόθεση έχει ανάγκη της άμεσης διαλεύκανσής της, ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της, σε σχέση με τη διάπραξη διοικητικών, πειθαρχικών ή ποινικών αδικημάτων. Τον λόγο πρέπει να έχει άμεσα η Δικαιοσύνη».

Αγγ. Σμυρλόγλου: «Καλή τους τύχη»

Το πρόσωπο που είχε άμεση σχέση με την υπόθεση Μπουδακίδου, καταγγέλλοντας τα κακώς κείμενα και μάλιστα σύρθηκε στα δικαστήρια ως κατηγορούμενος από τη δραμινή δημοσιογράφο, μετά από μηνύσεις της ιδίας, ήταν ο Άγγελος Σμυρλόγλου. Μάλιστα, για τον πρώην νομαρχιακό σύμβουλο, η υπόθεση αυτή δεν έχει κλείσει ακόμη, καθώς εκκρεμεί το ποινικό μέρος της μετά την έφεση της κ. Μπουδακίδου στην πρωτόδικη καταδίκη του κ. Σμυρλόγλου, που έχει οριστεί για τις 14 Φεβρουαρίου. Ο άλλοτε νομαρχιακός σύμβουλος, με δηλώσεις του στο «Χ» ανέφερε: «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία θα διαλευκάνει πλήρως και σε βάθος για όσες εμπλοκές πολιτικών ή μη προσώπων υπάρχουν στην υπόθεση. Όποιος είναι κάτω εγώ δεν τον χτυπώ. Πέρασα δια πυρός και σιδήρου, δέχθηκα εξευτελισμούς και διωγμούς. Καλή τους τύχη τώρα».

Δημήτρης Μπουντάς