Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΘΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ: «Πράσινο φως» στην Energean Oil & Gas






Ψηφίστηκε κατ’ άρθρο και στο σύνολο της, η νέα σύμβαση για τα πετρέλαια της Καβάλας




Με 164 ΝΑΙ, 110 ΟΧΙ και 3 ΠΑΡΟΝ κυρώθηκε χθες το βράδυ από τη Βουλή η νέα σύμβαση με την οποία δίνεται το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των πετρελαίων της Καβάλας στις δύο συνδικαιούχες
εταιρίες ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ και Energean Oil & Gas. Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έθεσε θέμα και νέας αναβολής της ψηφοφορίας για να εισπράξει από το προεδρείο την απάντηση ότι το αίτημα για αναβολή και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορία τέθηκε από το δικό του κόμμα την περασμένη Πέμπτη, έγινε δεκτό, πήρε αναβολή λίγων ημερών, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσει η Βουλή στην κύρωση της σύμβασης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τίθεται τέλος στην αβεβαιότητα που υπήρχε καθώς η προηγούμενη παραχώρηση, με τη σύμβαση του 1999 λήγει το Μάιο, οπότε θα ήταν αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Τώρα καλείται η Energean Oil & Gas να εφαρμόσει τα όσα υποσχέθηκε στους εργαζόμενους και ν’  αρχίσει την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου στον κόλπο της Καβάλας. Επιπλέον, θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να αντιμετωπίσει τις διοικητικές ανωμαλίες που ανέκυψαν στη λειτουργία της θυγατρικής  εταιρίας, ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ και οι οποίες ήταν η αφορμή για τον πόλεμο ανακοινώσεων αλλά και για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες.