Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Τι θα γίνει στις 10 Απριλίου;


Για τις 10 Απριλίου, δηλαδή την προσεχή Τετάρτη, έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, για να οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο. Και από τις δύο πλευρές, τόσο για την Ενεργειακή όσο και για την πλευρά του Βαγγέλη Παπά, το γεγονός αυτό είναι κορυφαίο, καθώς η πρώτη θα αναλάβει την διοίκηση και θα κληθεί να πληρώσει τα χρέη, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, η δεύτερη θα πρέπει να παραδώσει την διοίκηση και να περιοριστεί στο ρόλο του ελέγχου της πλειοψηφίας.

Όπως φαίνεται όμως η πλευρά του Βαγγέλη Παπά δεν θέλει να παραδώσει την διοίκηση και κάνει ότι μπορεί για να το καθυστερήσει. Πως; Δημιουργώντας προσκόμματα και διατυπώνοντας απειλές. Και είναι άξιο απορία σε τι προσβλέπει, όταν με την χθεσινή επιστολή των ΕΛΠΕ ξεκαθαρίστηκε ότι η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ δεν μπορεί να πουλήσει το πετρέλαιο που έχει στις αποθήκες, παρά μόνο έτσι όπως ορίζεται στην σύμβαση που έχουν υπογράχει με την Ενεργειακή; Εδώ είναι και το κρίσιμο σημείο, η διοίκηση του Βαγγέλη Παπά, αυτή τη στιγμή αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι στην πλειοψηφίας τους υποφέρουν και ζουν με δανεικά, όντας 5 μήνες απλήρωτοι, κάνει το δικό της παιχνίδι… το ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί, είναι ένα ζητούμενο.

Για να πετύχει όμως το σκοπό της είναι έτοιμη να τα παίξει όλα για όλα. Η προειδοποίηση του Βαγγέλη Παπά προς την διοίκηση της Ενεργειακής ότι δηλαδή «θα έρθετε με τις μερσεντές και θα φύγετε με τις νεκροφόρες» δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά ευθεία απειλή. Γι΄ αυτό χθές από την Δικαιοσύνη ζητήθηκε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Ενεργειακής να οριστεί ως τόπος διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης, όχι οι εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, αλλά το γειτονικό κτήριο του εκθεσιακού κέντρου. Η διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ αρνείται αυτή την πρόταση και ο λόγος είναι ότι επιδιώκει μια επανάληψη του σκηνικού της 21 Απριλίου του 2001, όπου και τότε οι εκπρόσωπο της ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗΣ και του Υπουργείου Ανάπτυξης προπηλακίστηκαν και εξυβρίστηκαν στην είσοδο του εργοστασίου. Επιπλέον, ακόμη και αν υπάρξει ένας συμβιβασμός και περάσουν την πύλη του εργοστασίου οι εκπρόσωποι της Ενεργειακής, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα τα δρώμενα στην γενική συνέλευση να τα παρακολουθήσουν οι εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου. Θα χαθεί η μία και μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ευθεία ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων μεταξύ του Βαγγέλη Παπά και του Μαθιού Ρήγα!!! Όπως φαίνεται η απερχόμενη διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ δεν θέλει να συμβεί αυτό το ενδεχόμενο και γι’ αυτό δίνει την μάχη της για να γίνει η γενική συνέλευση με κλειστές τις πόρτες!!! Το τι φοβάται ο Βαγγέλης Παπάς, μόνο αυτός το ξέρει!!!
Θεόδωρος Α. Σπανέλης