Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ…:Σύγκρουση στις δικαστικές αίθουσες


Η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ στρέφεται εναντίον της Energean oil & gas


Την πολιτική της «καμένης γης» ακολουθεί η διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ από τα χαρακώματα που έχει δημιουργήσει ενάντια στην μητρική εταιρία της Energean oil & gas. Δεν είναι τυχαίο που οι πρώτες λέξεις του κειμένου προέρχονται από το «πολεμικό ρεπορτάζ» και όχι από το λεξιλόγιο του «οικονομικού ρεπορτάζ», καθώς όπως αποδεικνύεται στην και στην περίπτωση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ αυτά ταυτίζονται.
Η διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑΣ ΟΙΛ προσπαθώντας να δημιουργήσει όσο περισσότερα προβλήματα μπορεί στην Energean oil & gas, (με σκοπό τι άραγε;) τραβάει τις καταστάσεις στα άκρα. Σήμερα, η επόμενη μάχη, θα διαδραματιστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, πεδίο ευνοϊκό για την διοίκηση της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ αν κρίνουμε από την τύχη που είχε η προηγούμενη αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα, ωστόσο δεν ξέρουμε για πόσο θα συνεχίζεται αυτή η εύνοια και ποιος τελικά θα πληρώσει αυτά τα παιχνίδια, τα οποία αφορούν τις ζωές και τις οικογένειες εκατοντάδων εργαζομένων. Τι άραγε προσπαθεί να πετύχει με όλες αυτές τις κινήσεις η διοίκηση της  ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ; Είναι ένα ζητούμενο.
Από την πλευρά της η Energean oil & gas, με αφορμή την χθεσινή κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της και την τάχιστη εκδίκαση τους σήμερα, στα δικαστήρια της Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρετε σε «παραφροσύνη» από την πλευρά της διοίκησης της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ και σε «πανικό», υπενθυμίζει τους κινδύνους που έχει η ακολουθούμενη πρακτική της διοίκησης της θυγατρικής της και καλεί τα μέλη του Δ.Σ.,  για ακόμη μια φορά σε παραίτηση προκειμένου να αναλάβει νέα διοίκηση που θα τακτοποιήσει και όλες τις εκκρεμότητες, ενώ δεν παραλείπει να «συμβουλέψει» την «διοίκηση Παπά», σημειώνοντας ότι «Ας υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του σήμερα ή ας συγκαλέσει όπως οφείλει την Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 10 Απριλίου για να τελειώνουμε με τους ήρωες και τις ανέξοδες και αναίτιες επαναστάσεις».
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Χθες, 1η Απριλίου 2013 κατατέθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Καβάλα Oil κατά της μητρικής της Εταιρείας, Energean Oil & Gas με στόχο να μην πραγματοποιηθεί η φόρτωση πετρελαίου από την οποία θα πληρωθεί η αγορά της Καβάλας.
 Η παραφροσύνη αυτή μας ξεπερνά αλλά δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε:  Ναι. Ας μην φορτωθεί το πετρέλαιο. Ας μην γίνουν πληρωμές μέχρι να λυθούν όλες οι διαφορές. Ας περιμένουμε.
 Είναι σαφές ότι η Διοίκηση Παππά, βρισκόμενη σε πανικό, κάνει τα πάντα για να μείνει λίγο ακόμα στην καρέκλα. Επιδίδεται έτσι, σε αλλοπρόσαλλες κινήσεις που δεν δημιουργούν κανένα αποτέλεσμα, ώστε ανενόχλητη:
-  Να προχωρά ακόμα και σήμερα σε νέες αδιαφανείς προσλήψεις χτίζοντας τον προσωπικό της στρατό όπως «διατυμπανίζει» όπου της δοθεί μικρόφωνο ή βήμα.
-  Να παραπλανεί την τοπική κοινωνία με προαναγγελίες έργων που δεν έχει καν τη δικαιοδοσία να κατασκευάσει.
-  Να θεωρεί ότι «ηρωοποιείται», εις βάρος όμως των εργαζομένων, με το να αρνείται να παραιτηθεί για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
-  Να βάζει θηλιά στην Εταιρεία διακινδυνεύοντας τις ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με το ΙΚΑ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, προκαλώντας συλλήψεις για να «δικαιώσει» τον δήθεν «αγώνα» της.
 Αν  τόσο κόπτεται το Δ.Σ. της Καβάλα Oil για τις πληρωμές εργαζομένων και προμηθευτών ας κάνει το αυτονόητο:
 Ας υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του σήμερα ή ας συγκαλέσει όπως οφείλει την Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 10 Απριλίου για να τελειώνουμε με τους ήρωες και τις ανέξοδες και αναίτιες επαναστάσεις».