Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Καταρρέει η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ


Δεν έχει κανένα δικαίωμα επί του αποθηκευμένου πετρελαίου

Η ομηρεία κάτω από την οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ είναι χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της επιχείρησης. Είναι πραγματικά ανήκουστο σε εποχές δύσκολες και  κοινωνικά κρίσιμες όπως αυτές που διανύουμε μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων, εν προκειμένου ο κ. Βαγγέλης Παπάς και το περιβάλλον του, να παίζουν με την υπομονή και την ανάγκη
των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικά τους συμφέροντα. Από την άλλη είναι εξίσου τραγικό οι εργαζόμενοι υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και του διαρκούς πέλεκυ της ανεργίας να κρέμεται από πάνω τους να υποβάλλονται σε τέτοια ψυχολογική καταπόνηση.
Και αυτές οι συνθήκες θα παραμείνουν ίδιες καθώς κάθε μέρα που περνά τα περιθώρια της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ στενεύουν όλο και περισσότερο. Ιδιαίτερα μετά την επιστολή των ΕΛΠΕ με την οποία ενημερώνεται ότι δεν μπορεί να πουλήσει το αργό πετρέλαιο που έχει στις αποθήκες της, παρά μόνο μέσω Ενεργειακής, ήρθε χθες η δικαιοσύνη να απορρίψει και τα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία η διοίκηση της εταιρίας ζητούσε  με αίτησή της την συντηρητικής κατάσχεσης και την  δέσμευση του φορτίου.
Επίσης, χθες, εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα  της εταιρίας του Κώστα Παπακωνσταντίνου (GEOTEK) εναντίον της  Ενεργειακής , από την οποία ζητούσε μέρος των χρημάτων που έχει να λαμβάνει για τις υπηρεσίες που παρέχει στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, δεσμεύοντας το πετρέλαιο που βρίσκεται στις αποθήκες της εταιρίας. Το δικαστήριο αφού άκουσε και τις δύο πλευρές επιφυλάχτηκε να εκδώσει απόφαση την Δευτέρα.