Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Δ. ΧΑΔΟΛΙΑΣ ΚΑΙ Γ. ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ: «Αν είναι να κλείσουν 100 επιχειρήσεις, ας κλείσει το Επιμελητήριο»


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και το μέλος του Δ.Σ., μιλάνε στο «Χ» για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει η έλευση της εταιρείας Public στην αγοράς της Καβάλας

 

 

Τις έντονες αντιδράσεις τους για την εγκατάσταση του πολυκαταστήματος Public εξέφρασαν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι του συλλόγου βιβλιοχαρτοπωλών Καβάλας, επισημαίνοντας τους κινδύνους για το σύνολο των επαγγελματιών σε ένα σημείο της πόλης, που θεωρείται η «καρδιά της αγοράς».

Σήμερα το απόγευμα, στις 18.00, η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας θα λάβει την τελική απόφαση για το θέμα της εκμίσθωσης ή όχι του ισογείου καταστήματος, του υπογείου του και μέρους του 1ου ορόφου του Επιμελητηρίου από τα Public, της εταιρείας που κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά στον πλειοδοτικό διαγωνισμό της περασμένης Τρίτης.

Ο πρόεδρος Δημήτρης Χαδόλιας και το μέλος του Συλλόγου, Γιάννης Θεοχαρίδης, επεσήμαναν ότι στα διλήμματα που τίθενται υπάρχουν και τρίτοι δρόμοι για την επίλυση των προβλημάτων, την προάσπιση των συμφερόντων των επαγγελματιών από τον συνδικαλιστικό τους φορέα, όπως το Επιμελητήριο, ενώ επεσήμαναν μερικά παραδείγματα επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, συναφών περιπτώσεων, όπως των Public και τον αντίκτυπο που είχαν στις τοπικές αγορές.