Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Κόντρα για τους εποχικούς


Από τη Μεγάλη  Δευτέρα η διαμονή των τροφίμων  στους δικαιούχους του Κοινωνικού Καταστήματος του Δήμου καβάλας

 

 

Ο έκταση της δημοσιότητα που έλαβε η  ανακοίνωση της πρόσληψης των 28 εποχικών υπαλλήλων στον Δήμο Καβάλας, με δίμηνη σύμβαση, αποτέλεσε αυτή τη φορά την αιτία τριβής μεταξύ του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θόδωρου Καλλιοντζή.

Ο κ. Καλλιοντζής ανέφερε ότι δέχθηκε παράπονα από κατοίκους των Κρηνίδων για το γεγονός ότι η ανάρτηση για τις 28 θέσεις έγινε καθυστερημένα και μάλιστα σε κάποιο καφενείο μια μέρα πριν λήξει η προθεσμία. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τάσος Χατζηαναστασίου απάντησε ότι έγιναν τα πάντα καθόλα νόμιμα, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Καβάλας, αλλά και με ανακοινώσεις στα δημοτικά καταστήματα Καβάλας και Κρηνίδων. Παίρνοντας το λόγο δήμαρχος σχολίασε  πως «αν εσείς ως νομάρχης ήσασταν καφενόβιος, είναι δικαίωμά σας», προκαλώντας την αντίδραση της ομάδας Καλλιοντζή.

Επιπλέον, στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Καλλιοντζής ρώτησε το δήμαρχο  ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες για το Καρνάγιο, με τον δήμαρχο ν’ απαντά ότι από τη λανθασμένη έγγραφή που είχε γίνει το 2002 στο Κτηματολόγιο, επιχειρείται όλο αυτό το διάστημα η συγκέντρωση των στοιχείων για να διορθωθεί κάθε λάθος. Επιπλέον τόνισε πως με χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ θα στεγαστεί στους εκεί χώρους το Ναυτικό Μουσείο, αλλά και θα αξιοποιηθούν τα παλιά μαραγκάδικα.