Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Θα πληρωθούν;

Οι μέρες περνούν, το δεκαήμερο της ανακωχής παρήλθε και οι εργαζόμενοι στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ περιμένουν να δουν αν θα προκύψει συμφωνία ανάμεσα στην Ενεργειακή και την απερχόμενη διοίκηση της εταιρίας, για να εκτιμήσουν αν θα προλάβουν να καταβληθούν οι έξι μισθοί και το
δώρο Πάσχα που έχουν να λαμβάνουν πριν την Μεγάλη Πέμπτη!!! Όσο περνούν οι ημέρες και ανακοινώσεις δεν γίνονται τόσο πληθαίνουν τα σχόλια και οι ψίθυροι. Λογικό είναι να αυγατίζουν τα σενάρια στα οποία διατυπώνονται όλες οι δυνατές εκδοχές. Στο εργοστάσιο κόσμος πάει και έρχεται, αλλά όλοι σφίγγες. Χθες για παράδειγμα ορκωτός λογιστής πέρασε την πύλη του εργοστασίου. Το τελευταίο σενάριο θέλει να καταλήγουν σε συμφωνία οι δύο πλευρές τις επόμενες ημέρες και ίσως προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να πραγματοποιηθεί η αυτόκλητη γενική συνέλευση που θα επανεκκινήσει την λειτουργία της διοίκησης.

Καταγράφουμε την καθυστέρηση που υπάρχει και την αγωνία των εργαζομένων που συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι και να διατυπώνουν φόβους ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και την Μεγάλη Εβδομάδα με κίνδυνο να φτάσουμε στο τέλος της λήξης του περιθωρίου των τριάντα ημερών που είναι η Παρασκευή 10 Μαΐου. Περιττό να σημειώσουμε ότι πολλοί από τους εργαζόμενους, βλέποντας αυτή την κωλυσιεργία αναρωτιούνται μήπως είχε δίκιο το «Χ» όταν υποστήριζε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο όλη αυτή η φασαρία μεταξύ Βαγγέλη Παππά και Μαθιού Ρήγα να ήταν απλά ένα σικέ παιχνίδι για να κερδηθεί χρόνος!!! Ένα παιχνίδι που το πλήρωσαν οι εργαζόμενοι που έχουν φτάσει σε επίπεδα πλήρους ένδειας μετά από καθυστέρηση έξι μηνών στην καταβολή των δεδουλευμένων!!! Για να δούμε!!!