Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κάτι που άργησε…

«Κάλιο αργά παρά ποτέ», που λέει και ο λαός μας, αυτό ισχύει για την χθεσινή τελετή της ονοματοδοσίας του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας, σε λιμάνι Αποστόλου Παύλου. Για πολλούς ίσως να είναι απλά, μια ακόμη τελετή στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την
απελευθέρωση της πόλης, για όσους καταλαβαίνουν κάτι περισσότερο, αυτό το γεγονός νοηματοδοτεί κάτι περισσότερο!!! Τα χθεσινά «βαπτίσια» είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση απόκτησης ταυτότητας της πόλης, είναι ένα διαβατήριο της πόλης προς όλα τα σημεία του ορίζοντα, επιπλέον είναι ένα γεγονός που έρχεται να μας υπενθυμίσει την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η πόλη, αν θέλει να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον πόλεις χωρίς ταυτότητα, δεν έχουν να πουν τίποτα, θα χαθούν, πόλεις σαν την δική μας έχουν να πουν πολλά, αρκεί να αφεθούμε στην δύναμη που εκλύεται από την ίδια την ιστορία αυτού του τόπου.

Με τη χθεσινή τελετή, από κάθε άποψη, τόσο ιστορική όσο και θεολογική, ο Απόστολος Παύλος αποβιβάζεται εκ νέου στην πόλη μας, φέροντας ξανά, το μήνυμα της ελπίδας και της σωτηρίας, ας είναι λοιπόν η ονοματοδοσία η αφορμή να τον ανακαλύψουμε εκ νέου.