Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Ήρθε το θέμα του αγωγού ΤΑΡ»


Μέσα στον Ιούλιο ενημέρωση του σώματος από τη μελετητική ομάδα

 


Μεγάλη συζήτηση στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα έγινε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, με τον δήμαρχο Καβάλας να τοποθετείται επ’ αυτού.

«Ο αγωγός ΤΑΡ είναι μείζονος σημασίας. Σίγουρα, όμως, πρέπει να γίνει με τον πιο ορθολογικό τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να καταστρέψουμε καλλιέργειες» σημείωσε ο κ. Σιμιτσής

 

Εν τω μεταξύ μπορεί στην κυβέρνηση να επικρατεί αισιοδοξία για την αίσια έκβαση με τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP από ελληνικά εδάφη, ωστόσο την άποψη αυτή δε συμμερίζονται καθόλου οι πολίτες του νομού Καβάλας, καθώς πέρα από το δε διαβλέπουν ουσιαστικά οφέλη για τη χώρα μας, θεωρούν ότι θα εγερθούν σοβαρά θέματα ασφαλείας. Αυτό τονίζει με δηλώσεις του στο «Χ» ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, επισημαίνοντας ότι μια ωρολογιακή βόμβα πρόκειται να τοποθετηθεί λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, εφόσον οι σχεδιασμοί που υπάρχουν για τον αγωγό, περάσουν από τα Τενάγη των Φιλίππων.