Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ανάσα για τους ανέργους


Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ευελπιστεί μέχρι τον Οκτώβριο να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος


 
Την κάλυψη βασικών αναγκών σε θέσεις γενικών καθηκόντων, αλλά και πιο εξειδικευμένων ειδικοτήτων αναμένεται να καλύψει το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, που θα διαχειριστεί αποκλειστικά ο Δήμος Καβάλας.

Σαφές χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση αιτήσεων ή την έναρξη του προγράμματος δεν έχουν γίνει ακόμη επισήμως γνωστές, αν και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Χριστόδουλο Μιχαλάκη, αυτό πρόκειται να ξεκινήσει από τον προσεχή Οκτώβρη, δεδομένου ότι τα κενά είναι πολλά, ύστερα από την αποχώρηση των σχολικών φυλάκων, αλλά και το νέο κύμα διαθεσιμότητας που έρχεται στους ΟΤΑ μετά τις 23 Αυγούστου (με τους δημοτικούς αστυνομικούς και όχι μόνο).

Ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης μιλώντας στο «Χ» τόνισε ότι οι περισσότερες ειδικότητες «είναι γενικών καθηκόντων, ενώ το 10% είναι για ειδικότητες Πληροφορικής, διαφόρων βαθμίδων (ΠΕ, ΤΕ, αλλά και ΙΕΚ). Τα άτομα θα είναι 286, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες και όχι από επίσημο έγγραφό, ο μισθός θα κυμαίνεται κάτω από το όριο των 500 €. Είναι μια βοήθεια και όχι κανονική εργασία. Μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το «Πρόγραμμα Κατσέλη», όταν οι εργαζόμενοι έπαιρναν 625 €».