Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΠΙΔΟΥ – ΚΚΕ: Οι κόντρες «καίνε» την Παιδόπολη

Η προσωπική υπόθεση  μιας εργαζόμενης του Κέντρου Προστασίας Παιδιού στάθηκε η αφορμή για μια άνευ λόγου αντιπαράθεση με πολιτικές διαστάσεις



Είναι λυπηρό να διαπιστώνει κάποιος ότι η λειτουργία ενός φορέα που στοχεύει στη φύλαξη και τη φροντίδα των παιδιών  γίνεται στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων και προσωπικών διαφορών. Προφανώς αυτό δεν είναι αντιληπτό από τα τοπικά στελέχη του ΚΚΕ που μπορεί να είχαν όλες τις καλές προθέσεις να στηρίξουν τη λειτουργία της Παιδόπολης μέσω ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του στη Βουλή, πλην όμως ο τρόπος  που το έπραξαν όχι μόνο δε βοήθησε αλλά πλήγωσε τη λειτουργία του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού. Το ΚΚΕ με περισσή ευκολία κατήγγειλε την πρόεδρο της Παιδόπολης Μαρίνα Φιλιππίδου μέσω ενός κειμένου που λες και απευθύνεται  όχι σε πρόεδρο ενός ιδρύματος που επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο αλλά σ’ ένα  κομματικό στέλεχος που λυμαίνεται  τη λειτουργία του Κέντρου. Η αλήθεια είναι ότι η κ. Φιλιππίδου και το Δ.Σ. του Κέντρου απέδειξαν όλο αυτό το διάστημα ότι λειτουργούν πέρα από κομματικές σκοπιμότητες.

Την ίδια ώρα η κ. Φιλιππίδου προφανώς αμυνόμενη  απέναντι στην άδικη κρητική που της άσκησε το ΚΚΕ πέρασε στην αντεπίθεση και μέσα από αναλυτική περιγραφή των γεγονότων παρουσιάζει τα εσωτερικά προβλήματα της υπηρεσίας  αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει και τα προσωπικά προβλήματα μιας εργαζόμενης η οποία αποδεικνύεται η «πέτρα του σκανδάλου» αφού όπως φαίνεται έδωσε στα στελέχη του ΚΚΕ οικονομικά στοιχεία του Κέντρου χωρίς πρωτίστως να ρωτήσει τη διοίκηση.