Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πεδίο μάχης η Καβάλα;


Εδώ και μήνες το έχουμε διαπιστώσει ότι μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει προκαλέσει η κρίση, κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα, να διχάσουν τους πολίτες έτσι ώστε να δικαιολογηθεί η διόγκωση ενός αστυνομικού κράτους που θα ελέγχει με κάθε τρόπο την παραμικρή κίνησή μας, ακόμη και τη σκέψη μας. Μην ξεχνάτε ότι η δικαιολογία που εκστόμισε η κυβέρνηση των ΗΠΑ όταν αποκαλύφθηκε όλη επιχείρηση παρακολούθησης των τηλεφώνων, των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και των φαξ, ήταν ότι όλα γίνονται για την πάταξη της τρομοκρατίας!!! Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μπ. Ομπάμα η εν λόγω επιχείρηση έχει και επιτυχίες καθώς απέτρεψε εγκληματικές ενέργειες εναντίον ανυποψίαστων πολιτών…

Και έρχομαι εγώ ο αφελής να ρωτήσω τώρα, τόσα χρόνια τρομοκρατικού αγώνα τι αποτελέσματα έφερε; Υποτίθεται ότι η Αλ Κάιντα μάχεται εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, το μόνο που έχουν πετύχει όμως μέχρι σήμερα είναι να έχει ενδυναμωθεί ο ρόλος της Αμερικής στη Μ. Ανατολή, να έχει μετατραπεί ο χώρος της σε πεδίο μάχης και όλοι εμείς οι υπόλοιποι να ζούμε κάτω από την διαρκή παρακολούθηση και την πλήρη αστυνόμευση κάθε μας κίνησης. Με την χρήση δε και των αναγκαίων ψυχολογικών εργαλείων καλλιεργούν το φόβο μεταξύ των ανθρώπων έχοντας εντείνει έτσι την αποξένωση και την πρόσδεση όλων  σε ατομικές λύσης – δήθεν – επιβίωσης!!!

Το ίδιο ισχύει και με τις λεγόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε την 17 Ν. που μέχρι ένα σημείο ικανοποιούσε το δημόσιο αίσθημα, με τις επιχειρήσεις της, όλες οι υπόλοιπες το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να έχουν αποτελέσει το άλλοθι για την δημιουργία ενός πανταχού παρών αστυνομικού κράτους. Και αν εδώ στην επαρχία, την ήσυχη Καβάλα, αυτό δεν το νοιώθουμε, δεν σημαίνει ότι πάντα θα είναι έτσι.

Δεν γνωρίζω τα κίνητρα αυτών που έβαλαν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς στο διοικητήριο, δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτή η πράξη μπορεί να δικαιολογήσει οποιοδήποτε ξέσπασμα εναντίον του κρατικού μηχανισμού… Το βέβαιο είναι ότι μια τέτοια αψυχολόγητη ενέργεια έρχεται να αθροιστεί σε άλλες αντίστοιχες μικρότερης κλίμακας που προηγήθηκαν, τις οποίες σήμερα μπορούμε να τις εκλάβουμε ως πρόβα για την χθεσινή επίθεση. Εκτός και αν και η χθεσινή επίθεση ήταν μια πρόβα για ένα ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα.

Να ξέρουν καλά οι δράστες του εμπρησμού ότι ασχέτως το τι έχουν στο μυαλό τους, όσο και να θέλουν να πιστεύουν σε κάποια επαναστατικά ιδανικά το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να δώσουν και αυτοί με τη σειρά τους το άλλοθι για να μας δέσουν όλους «χειροπόδαρα» οι μηχανισμοί καταστολής!!! Ποτέ οι επαναστάσεις δεν έγινα χωρίς τον λαό και με γκαζάκια!!! Γι’ αυτό ας ηρεμήσουν και ας εκτονώσουν αλλού την επαναστατική του διάθεση… Εκτός και η ενέργεια ήταν προβοκατόρικη με σκοπό να αποπροσανατολίσει.

 

Θεόδωρος Α. Σπανέλης