Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Δικαστικές διαμάχες

Στην αίθουσα του δικαστηρίου συναντήθηκαν χθες οι καταγγέλλοντες και πρώην μέλη της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας με εκπρόσωπο της διοίκηση της Ένωσης, καθώς επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση του προστίμου που επιβλήθηκε από το ΣΔΟΕ σε συνεργάτη και μέλος της Ένωσης εξαιτίας της απόκρυψης εσόδων ύψους 9.000 ευρώ
και μη καταβολής του αντίστοιχου φόρου, τα οποία προήλθαν από φακέλους που κατέθεσαν για ρύθμιση χρεών. Ο έλεγχος ξεκίνησε κατόπιν καταγγελίας των πρώην μελών και πολιτών, συνολικά 33 με υπογραφές και αριθ. αστυνομικής ταυτότητας, στον υπουργό Οικονομικών που αφού πέρασε στο ΣΔΟΕ διενεργήθηκε έλεγχος και διαπιστώθηκε το βάσιμο των καταγγελλομένων, οπότε και έπεσε η «καμπάνα». 
Ωστόσο η δίκη δεν έγινε καθώς ο συνεργάτης της διοίκησης της Ένωσης που διαχειρίστηκε το ζήτημα απουσίαζε στην Βουλγαρία. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι η υπόθεση βρίσκεται στην διαδικασία των εντάσεων καθώς υπάρχει αμφισβήτηση του πορίσματος και η υπόθεση δεν έχει κρθεί ακόμη. Η νέα ημερομηνία για εκδίκαση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη ορίστηκε για τις 24 / 2 / 2014! Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω διαστήριο δεν αφορά άμεσα την διοίκηση της Ένωσης, αλλά όπως προαναφέραμε συνεργάτη της και μέλος της Ένωσης.