Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ; Νο2


Σχόλιο για την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ

Δεν μπορούμε να μην διατυπώσουμε ένα – δυο σχόλια για τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ Βαγγέλης Παππάς, στο χθεσινό μας φύλλο. Πρώτα απ’ όλα είπε ότι η απόλυση του εργαζομένου έγινε επειδή τους έφερνε ψεύτικες βεβαιώσεις και άλλαζε τις βάρδιες του για να μπορεί να διδάσκει στα ΤΕΙ. Επί της ουσίας θεωρούμε ότι είναι θετικό γεγονός η σύνδεση των σχολών με την παραγωγή μέσω της πρακτικής να διδάσκουν άνθρωποι με εργασιακή εμπειρία. Είναι θετικό όμως και για την βιομηχανία γιατί μέσα από αυτή την σχέση μπορεί να αντλεί αξιόλογους απόφοιτους. Άρα θα έπρεπε να διευκολύνεται αυτό το δέσιμο και όχι να δυσκολεύει με πάσης φύσεως εμπόδια. Νομίζουμε ότι ο κ. Παππάς καταλαβαίνει το τι εννοούμε καθώς και εκείνος εδώ και χρόνια διδάσκει στο ΤΕΙ Καβάλας και εκτιμούμε ότι αυτό δεν το κάνει για τα λίγα επιπλέον χρήματα αλλά γιατί το θεωρεί χρήσιμο για τον ίδιο, την βιομηχανία που υπηρετεί αλλά και τους σπουδαστές και εν γένει την εκπαιδευτική διαδικασία. Επιπλέον θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επιχείρηση που εργάζεται τον διευκόλυνε σε αυτό του το έργο… Γι’ αυτό θεωρούμε παράλογη και άδικη την μεταχείριση ενός υπαλλήλου που το μεγάλο έγκλημα του είναι ότι πήγε να διδάξει στο ΤΕΙ, όταν είναι γνωστό ότι άλλοι υπάλληλοι της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ εργάζονται από μπάρμαν έως γιδοβοσκοί χωρίς αυτό να έχει ενοχλήσει κανέναν!!!

Σχόλιο για την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ (2)

Δεύτερο για το πεδίο Ε, έχουμε να σημειώσουμε πως γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία για την γεωλογική δομή, οπότε καταλαβαίνουμε και τα προβλήματα, γι’ αυτό και του θυμίσαμε την αναγκαιότητα μιας πλατφόρμας που θα επιτρέψει μια κάθετη παραγωγική γεώτρηση που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αύξηση των εσόδων της επιχείρησης. Αντ’ αυτού επιχειρούν τώρα μια γεώτρηση στην οποία για να αποφύγουν εκ νέου τα «τσακίσματα» πάνε με μια πολύ μικρής διατομής σωλήνα να βγάλουν πετρέλαιο, τη στιγμή που όλες οι εισηγήσεις που έχουν στα χέρια τους υποστηρίζουν ότι θα έχουν πολλά προβλήματα, όπως, συχνά βουλώματα, δύσκολη συντήρηση και χαμηλή παραγωγή. Οπότε τι εξυπηρετεί η ακολουθούμε τακτική;

Μήπως τελικά δεν θέλουν να βγάλουν το πετρέλαιο του Ε για να πιέσουν – λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης που θα προκύψει – για μια ευνοϊκή λύση για την υπόγεια δεξαμενή φυσικού αερίου; Είναι σαφές, στους γνώστες των πραγμάτων ότι αυτή τη στιγμή η Ενεργειακή Αιγαίου δεν καίγεται για το πεδίο Ε, το οποίο το έχει «δεμένο» έτσι και αλλιώς  αλλά για την υπόγεια δεξαμενή στην εξέδρα Κ.

Όσο για τα όσα υποστήριξε για το θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων έχουμε στα χέρια μας κάτι ενδιαφέρον, το οποίο αφού το δημοσιοποιήσουμε θα θέλαμε ειλικρινά να μάθουμε και επ’ αυτού την άποψή του.