Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Νέα από την KAVALA OIL


Να μην ανησυχούν

Μαθαίνουμε ότι πολύ θορυβήθηκαν στην Ενεργειακή Αιγαίου από τα όσα δημοσιοποιήθηκαν για τα συμβαίνοντα στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, τόσο ανησύχησαν που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μαθιός Ρήγας κάθισε και έγγραψε ένα σημείωμα προς όλους τους εργαζόμενους με το οποίο τους προτρέπει να μην δίνουν σημασία στα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου… Με άλλα λόγια τους ζήτησε να μην διαβάζουν τοπικό Τύπο για να μην επηρεάζονται αρνητικά, αφού όπως τονίζει η Ενεργειακή Αιγαίου νοιάζεται για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων σε αυτήν!!! Τώρα πως γίνεται η εταιρία να θέλει την κοινή γνώμη της Καβάλας μαζί της στις διεκδικήσεις που διατυπώνει προς την ελληνική κυβέρνηση και την ίδια στιγμή να αρνείται την καλόπιστη κριτική, είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνουμε. Αν το καταλαβαίνει ο κ. Παππάς, καλός γνώστης των πραγμάτων, ας μας το εξηγήσει.


Θα εγκαταλειφθεί η γεώτρηση στο Ε;

Ωστόσο μαθαίνουμε ότι όσο και να νοιάζεται η Ενεργειακή Αιγαίου για την ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ τα νέα από την γεώτρηση στο πεδίο Ε είναι  τόσο χάλια που δεν αποκλείεται από ώρα σε ώρα να εγκαταλειφθεί το εγχείρημα. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται μάλλον η εκτίμηση που διατυπώσανε πρόσφατα ότι δηλαδή σωρεία λαθών οδηγούν σε αδιέξοδο. Είναι κρίμα που χάνεται η γεώτρηση καθώς κόστισε πολλά εκατομμύρια ευρώ και αυτό θα έχει συνέπεια τόσο στα οικονομικά της επιχείρησης όσο και στο αίσθημα ασφάλειας των εργαζομένων. Δεν είναι ευχάριστο να επιβεβαιώνονται δυσάρεστες εκτιμήσεις, αλλά αυτά συμβαίνουν όταν κυριαρχούν στενόμυαλες λογικές!!!

Πάντως το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι από Σεπτέμβριο η Ενεργειακή Αιγαίου θα αναζητήσει άλλο, ίσως καταλληλότερο και ικανότερο, για την περίπτωση γεωτρύπανο. Ας ευχηθούμε από καρδιάς το νέο εγχείρημα να πάει καλύτερα κα να έχει αίσιο αποτέλεσμα, γιατί παρά την κριτική μου ασκούμε θεωρούμε σημαντική την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ. Εξάλλου η όποια κριτική στρέφεται προς τις επιλογές των διοικούντων!!!