Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ας ετοιμαζόμαστε


Σήμερα όποιος δηλώνει ότι πιστεύει τα λόγια των πολιτικών είναι το λιγότερο αφελής, για να μην χρησιμοποιήσουμε καμία άλλη έκφραση. Το σημειώνουμε αυτό γιατί όσο μας καθησυχάζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στην Καβάλα, αλλά την ίδια ώρα η σχετική φημολογία διατηρείται αδιάκοπη, αυτό μας κάνει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση…

Η αλήθεια είναι και αυτό δεν χωράει καμία διάψευση, αφού μιλάνε τα ίδια τα γεγονότα, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται συζήτηση γι’ αυτό το θέμα. Θα θυμίσουμε ότι πριν από μια πενταετία περίπου είχαν ανακαινιστεί οι παλιές στρατιωτικές φυλακές στο Περιγιάλι – επί των ημερών του Μιχάλη Αγγελόπουλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ - αλλά δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιηθούν, στην συνέχεια - επί υπουργίας του Προκόπη Παυλόπουλου-, περίπου ένα χρόνο μετά, άνοιξε και πάλι η συζήτηση για «αξιοποίηση» παλιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, όπως είναι για παράδειγμα ο χώρος που στέγαζε την Φωνή της Αμερικής στο Αγίασμα προκειμένου να δημιουργηθεί στρατόπεδο συγκέντρωσης των μεταναστών.

Τώρα που άνοιξε εκ νέου η συζήτηση για δημιουργία τριών στρατοπέδων στην Περιφέρεια μας, μπορεί το θέμα να έχει κλείσει, προσωρινά, αλλά δεν θα αργήσει να ανοίξει. Απορούμε δε που πέρα του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Προκοπίου, ουδείς άλλος εκ των τοπικών εκπροσώπων ανησυχεί. Λες και το θέμα αφορά κάποιους άλλους, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και όχι εμάς.