Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Γρηγόρης Τριανταφυλλίδης: Για το γινάτι του δημάρχου (!) διψάει η Κεραμωτή


Κωλυσιεργεί για δικούς τους λόγους ο Σάββας Μιχαηλίδης, υποστηρίζει ο πρώην δήμαρχος Κεραμωτής


«Το δίκτυο ύδρευσης του πρώην Δήμου Κεραμωτής είναι έτοιμο και απομένουν οι συνδέσεις με τους υδατόπυργους και από το 2008 ζητάμε από τον τότε δήμαρχο Χρυσούπολης και νυν Νέστου να προχωρήσει στην σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης της Χρυσούπολης για να λυθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την ποιότητα του πόσιμου νερού και πιο συγκεκριμένα με τις ποσότητες του Αρσενικού που έχουν ανιχνευθεί» τονίζει με αγανάκτηση ο πρώην δήμαρχος Κεραμωτής Γρηγόρης Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο «Χ». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Τριανταφυλλίδης από πέρσι, από το 2010, θα μπορούσε να έχει προχωρήσει η σύνδεση των δυο δικτύων αλλά ο κ. Μιχαηλίδης κωλυσιεργεί. Για του λόγου το αληθές παραθέτει και την αλληλογραφία που είχε μαζί τους από το 2008, έγγραφα με αριθμούς πρωτοκόλλων 389/18-6-2008, 552/11-8-2008, 793/4-12-2008… όπου σε όλα διατυπώνεται ένα και το αυτό αίτημα, ζητάει δηλαδή διευκρινήσεις και στοιχεία για την σύνδεση των δυο δικτύων, αλλά ανταπόκριση καμία. Μέχρι και η κατανομή των ποσοτήτων νερού που θα πάρει το κάθε δίκτυο έγινε από την Περιφέρεια ΑΜΘ από τις 2 – 9 – 2009, αλλά ο κ. Μιχαηλίδης παρέμενε και παραμένει παντελώς αδιάφορος. Ούτε οι φωνές αγωνίας των κατοίκων της Κεραμωτής και των άλλων οικισμών τον συγκινούν, καθώς βλέπουν να τρέχει δηλητήριο από τις βρύσες των σπιτιών τους.

Τι συμβαίνει όμως και ο κ. Μιχαηλίδης στέκεται τόσο αδιάφορος μπροστά σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα, το οποίο ως δήμαρχος Νέστου πλέον καλείται να το διαχειριστεί;  Ο κ. Τριανταφυλλίδης μεταφέροντας συζήτηση που έχει μαζί του όταν ήταν δήμαρχος σημειώνει ότι ο τότε δήμαρχος Χρυσούπολης επικαλέστηκε λάθη στην μελέτη για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση, αλλά πιστεύει ότι αυτό είναι πρόσχημα, όπως λέει χαρακτηριστικά δεν υπάρχει λάθος, αλλού είναι το πρόβλημα. Η αλήθεια για τον πρώην δήμαρχο Κεραμωτής βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το δίκτυο της Χρυσούπολης για να μπορέσει να γίνει η σύνδεση των δύο έργων και να ξεδιψάσουν οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Κεραμωτής. Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα ο Δήμος Χρυσούπολης θα έπρεπε να έχει κατασκευάσει όλο το  μήκος της πράσινης γραμμής αλλά το έχει καταφέρει μόνο για το μεσαίο τμήμα του δικτύου, το τμήμα με την παχιά πράσινη γραμμή και έχει αφήσει σε εκκρεμότητα την αρχή και το τέλος.

Το θέμα τέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου και ο κ. Μιχαηλίδης έδωσε εκ νέου προθεσμία σύνδεσης, στο τέλος Ιουνίου. Όλες οι προηγούμενες διαβεβαιώσεις του διαψεύστηκαν από τα ίδια τα γεγονότα, μάλλον το ίδιο θα συμβεί και τώρα καθώς όπως φαίνεται η ΔΕΥΑ Νέστου δεν έχει χρήματα για να ολοκληρώσει το έργο και εκεί οφείλεται η κωλυσιεργία. Αν ο κ. Μιχαηλίδης έχει διαφορετική άποψη να την φιλοξενήσουμε αλλά να ξέρει ότι η μόνη σίγουρη διάψευση είναι να πετύχει την σύνδεση των δύο δικτύων τάχιστα. Καλοκαίρι είναι και οι κάτοικοι έχουν ανάγκη το νερό.