Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Kinder… έκπληξη!!!


Άσχετοι πολιτικά οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές βγήκαν χθες για να καταδικάσουν την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου,
χαρακτηρίζονταν τον Γ. Καρατζαφέρη ως «περιορισμένου πολιτικού αναστήματος». Βέβαια θα πρέπει να δείξουμε κατανόηση και συμπάθεια μιας και δεν γνωρίζουν το ποιος είναι πραγματικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς το «συναξάρι» του δεν έχει μεταφραστεί ακόμη στις ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι χορηγοί του ΛΑΟΣ, κατά πρώτον το τηλεοπτικό κανάλι MEGA και ακολούθως αγιογράφος του κ. Καρατζαφέρη, Αλέξης Παπαχελάς από το ΣΚΑΙ δεν έχουν φροντίσει ακόμη για την μετάφραση.

Εμείς όμως που ζούμε εδώ, σχεδόν ένα χρόνο παρακολουθούμε σε πανελλήνια μετάδοση την μετατόπιση του κ. Καρατζαφέρη από την περίμετρο του κύκλου της πολιτικής ζωής, στο κέντρο. Δύσκολη εργασία, την οποία έχει αναλάβει εργολαβικά το Μεγάλο Κανάλι, όσο και αν προσπάθησε όμως δεν μπόρεσε  να φτάσει την αριστοτεχνική «ψιλοβελονιά» της τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ, ΦΑΚΕΛΟΙ, που την περασμένη Δευτέρα το βράδυ ανέλαβαν να μας ξανασυστήσουν τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Μια εκπομπή ξεχωριστή, ανεπανάληπτη, της οποίας τα σημαντικότερα αποσπάσματα τα μετέδωσε χθες σε διάφορες -δήθεν - ενημερωτικού χαρακτήρα εκπομπές το Μεγάλο Κανάλι. Είδαμε ένα Καρατζαφέρη με το στυλ ενός αναιδούς χωριάτη που έχει μπει στα «καλά σπίτια της Αθήνας» - δική του η έκφραση, να νουθετεί πολιτικούς αρχηγούς και ελληνικό λαό για το τι πρέπει να κάνουν αν θέλουν να σωθούν. Ούτε λίγο – ούτε πολύ, μας αποκάλυψε πως χαλιναγώγησε τους ατίθασους χαρακτήρες του Γιωργάκη και του Αντωνάκη και με την «σοφία» που διακρίνει κάθε γνήσιο καφενόβιο – με την γνωστή επωδό «ας γινόμουν για μια μέρα πρωθυπουργός και έλυνα όλα τα προβλήματα» - μας αποκάλυψε ότι αν δεν ήταν αυτός ήδη η χώρα θα είχε βουλιάξει στο χάος και το έρεβος…

Αν αξίζει για ένα ακόμη λόγο να σιχτιρίζουμε τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά είναι που άφησαν περιθώριο να βγεί στην επιφάνεια της κεντρικής σκηνής το φελοειδές κατασκεύασμα που ακούει στο παραπλανητικό όνομα ΛΑΟΣ.

Ορισμένοι ρηχοί και πρόχειροι βιάστηκαν να κρεμάσουν μια ταμπέλα στον κ. Καρατζαφέρη και να τον αποκαλέσουν ακροδεξιό και φασίστα. Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ο κ. Καρατζαφέρης είναι ο πρωταθλητής της κωλοτούμπας. Όταν ρωτήθηκε προχθές από τον κ. Παπαχελά για το αν αποδέχεται ακόμη και σήμερα τα αντισημιτικά ξεσπάσματα του παρελθόντος του, απάντησε ότι «δεν υπήρξα δογματικός και γι’ αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναθεωρήσω τις απόψεις μου». Είναι ίσως η μόνη ειλικρινής δήλωση που έχει κάνει. Γιατί η αλήθεια είναι ότι για να μπει ο κ. Καρατζαφέρης στα σαλόνια της εξουσίας μέχρι και περιτομή είναι διαθέσιμος να κάνει.

Αν δεν είναι φασίστας και ακροδεξιός ο κ. Καρατζαφέρης, τι είναι τότε; Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χωρίς κανένα πρόβλημα μπορεί να ανέβει μέχρι την κορυφή του Ολύμπου και να θυσιάσει στο Δωδεκάθεο  και την ίδια ημέρα το απόγευμα να ανέβει γονατιστός στο παρακείμενο Βέρμιο για να ανάψει μια λαμπάδα στην Παναγία την Σουμελά, προκειμένου να ικανοποιήσει το φιλοθεάμον κοινό και αν του πούνε ότι για να γίνει αύριο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει να δηλώσει φίλος των μεταναστών, είναι ικανός να τον εμφανιστεί  να καθαρίζει τζάμια μαζί με τους πακιστανούς στα φανάρια της Αθήνας και να κάνει ναμάζι με τους μουσουλμάνους στο Μπαϊράμ. Αν υπάρχει μια έκφραση που να μπορεί να τον περιγράψει αυτή είναι μία: Kinder… έκπληξη!!! Ανοίγεις το αυγό και δεν ξέρεις από μέσα τι θα σου βγάλει. Αυτό είναι και το επικίνδυνο. Είναι προτιμότερο να έχεις απέναντι  σου ένα άτομο που πιστεύει στον φασισμό, παρά έναν που μπορεί να αλλάξει όλα τα κουστούμια σε μια μέρα για κερδίσει την πορφύρα της εξουσίας!