Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Λιμάνι με όνομα


Τα τελευταία χρόνια η Καβάλα καταβάλει μια προσπάθεια για την προσέλκυση θαλάσσιου τουρισμού, του οποίου ένα μεγάλο μέρος της κίνησης είναι τα κρουαζιερόπλοια. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι επιβάτες σε όλα τα κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν στην Καβάλα έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, να
προσκυνήσουν στα βήματα του Αποστόλου Παύλου και γι’ αυτό επισκέπτονται τον «Ιορδάνη» της Ευρώπης που είναι ο Ζυγιάκτης ποταμός στους Φιλίππους, την φυλακή του Αποστόλου Παύλου και βέβαια τις βασιλικές με τις οποίες ήταν στολισμένη η ρωμαϊκή πόλη των Φιλίππων. Χωρίς να παραβλέπουμε και ορισμένους μελετητές που υποστηρίζουν ότι στον Φιλίππους βρισκόταν και ο τάφος του Αποστόλου Παύλου… με συνέπεια πολλοί ταξιδιώτες να τον αναζητούν!

Όλοι αυτοί καταπλέουν σε ένα λιμάνι αβάπτιστο, το λεγόμενο Κεντρικό Λιμάνι της Καβάλας. Εδώ και ένα μήνα περίπου έχουμε διατυπώσει την πρόταση το λιμάνι αυτό να ονομαστεί ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ και με αυτό το όνομα να γίνει γνωστό στα πέρατα του κόσμου. Αν μη τι άλλο είναι ένα χρέος που έχουμε προς το Απόστολο Παύλο που διάλεξε αυτό το σημείο για να αποβιβαστεί ο Θείος Λόγος και από εδώ να διαχυθεί σε όλη την Ευρώπη και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Αν μη τι άλλο είμαστε τυφλοί αφού έχουμε αυτό το λιμάνι στα χέρια μας και δεν  μπορούμε να αναδείξουμε την πραγματική του διάσταση. Κι όπως έχουμε ξαναγράψει είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο, χωρίς να κοστίζει τίποτα!!!