Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Απίθανες σκηνές


Δεν θέλουμε να αναλωθούμε πολύ στον χθεσινή τραγέλαφο  που έλαβε χώρα στην πόλη της Καβάλας αλλά και σε πολλά σημεία του νομού εξαιτίας της πολύ κακής προετοιμασίας. Απλά θα σημειώσουμε ότι ενώ  από νωρίς είχε δοθεί σήμα ότι το βράδυ της Τετάρτης – ξημερώματα Πέμπτης-, θα έχουμε επιδρομή του χιονιά, κανείς δεν ήταν πραγματικά έτοιμος.


Για να καταλάβετε το τι ακριβώς συνέβη θα αναφέρουμε μερικά περιστατικά. Τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας είχαν ενημερωθεί από πολύ νωρίς να είναι έτοιμα να επέμβουν και ήταν… Όταν όμως πήγαν να πάρουν τα βυτία για να μεταφέρουν θαλασσινό νερό προκειμένου να ρίξουν στους δρόμους, διαπίστωσαν ότι τα στόμια των ντεπόζιτων ήταν παγωμένα και δεν μπορούσαν να ανοίξουν οι τάπες… Χρειάστηκε να καταφύγουν σε φλόγιστρα για να θερμάνουν τις βάνες και να μπορέσουν να τις ανοίξουν. Αφού μετά από πολύ ώρα τα κατάφεραν, αλλά  περίμενε, τα συνεργεία, μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, πήγαν στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλα για να γεμίσουν τα βυτία με θαλασσινό νερό, αλλά δεν υπήρχε κανείς εκεί με το σχετικό κλειδί για να ανοίξει τον πυροσβεστικό κρουνό του λιμανιού. Έφαγαν ώρα μέχρι να βρει λύση η Πυροσβεστική υπηρεσία και να αρχίσει η φόρτωση των βυτίων, για να βγουν στους δρόμους και να αρχίσει ο αποχιονισμός.

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά ήταν εκατοντάδες τα τηλέφωνα που δέχονταν οι υπηρεσίες του δήμου από πολίτες που ζητούσαν βοήθεια για να μπορέσουν να ανοίξουν δρόμους και πεζοδρόμια. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ήταν η απαίτηση γιατρού του νοσοκομείου Καβάλας η οποία αντί να τηλεφωνήσει σε ένα ταξί να πάει να την πάρει για να πάει στην δουλειά της, ζητούσε να το κάνουν τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας!!!! Νομίζουμε ότι ξεπέρασε κάθε όριο…