Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Στιγμές αμηχανίας


Σε όσες «πολιτικές πίτες» κόπηκαν φέτος νομίζουμε ότι υπήρχε ένα κοινό χαρακτηριστικό στο κλίμα, αμηχανία και σκεπτικισμός. Ο λόγος προφανής, η εν γένει ρευστότητα που υπάρχει στην χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης και η συνεπακόλουθη αβεβαιότητα στο πολιτικό σύστημα δημιουργεί αυτή την αμηχανία. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος το τι θα ξημερώσει στην χώρα.


Από αυτόν τον κανόνα δεν μπορούσε να ξεφύγει και η κοπή της πίτας του δημοτικού συνδυασμού του Θόδωρου Καλλιοντζή ο οποίος ουσιαστικά έκανε μια συγκέντρωση αυτοδιοικητικού χαρακτήρα για να δηλώσει ότι έχει βάλει πλώρη για το κοινοβούλιο. Υπήρχε παρουσία στελεχών της ΝΔ, ίσως όχι όσοι είχαν λάβει την πρόσκληση του κ. Καλλιοντζή, ο οποίος το τελευταίο διάστημα προσέγγισε παράγοντες της ΝΔ με τους οποίους ήταν στα χαρακώματα για να κλείσει μέτωπα, αλλά μάλλον το άνοιγμα δεν απέδωσε και πολλά.

Επιπλέον μετά το ξεκαθάρισμα των νέων πολιτικών στόχων του κ. Καλλιοντζή, ανακύπτει ένα επιπλέον ζήτημα, το ποιος θα είναι ο υποψήφιος της ΝΔ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Αν και για ορισμένους είναι πολύ μακρινοί αυτοί οι σχεδιασμοί καθώς μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2014 θα έχουν μεσολαβήσει ούκ ολίγα γεγονότα.