Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

…η απάντηση


Συγγνώμη αν σας κουράσαμε δημοσιεύοντας σχεδόν το σύνολο του κειμένου του εξώδικου, αλλά νομίζουμε ότι ήταν αναγκαίο να γίνει για να έχετε μια συνολική άποψη για το πώς προσεγγίσει η εταιρία ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, ορισμένα θέματα.

Πρώτα και κύρια εκείνο που έχουμε να επισημάνουμε είναι – και πάλι – το γεγονός ότι στο σχόλιο μας εμείς αναφερθήκαμε σε γεγονότα που έλαβαν χώρα στην γενική συνέλευση των εργαζομένων και αμέσως μετά, αλλά αντί να έχουμε μια απάντηση και μια υπόδειξη ανασκευής τυχόν ψευδών, από την πλευρά του σωματείου, το εξώδικο έρχεται από την διοίκηση της Α.Ε. Απίθανα πράγματα, τα οποία τα αφήνουμε στην δική σας κρίση και τα προσπερνάμε. Ο χαρακτηρισμός «ΠΑΠΠΑΣ ΟΙΛ» ήταν ένα σκωπτικό σχόλιο για να δείξουμε ότι υπάρχει η ενός ανδρός αρχή και σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να θίξουμε κανέναν, γι’ αυτό και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το ανακαλέσουμε.

Το ίδιο θα κάνουμε και για όλα τα γεγονότα που αναφέρουμε, τα ανακαλούμε ως ψευδή και επιζητούμε την συγγνώμη του υπογράφοντα το εξώδικο. Αυτό το κάνουμε γιατί δεν έχουμε καμία εμπάθεια και αν έχουμε πέσει θύματα κακής πληροφόρησης , δεν διστάζουμε να το αναγνωρίσουμε και να ανασκευάσουμε. Εμείς δεν είμαστε αλάνθαστοι!!!
Ανακαλούμε λοιπόν τα όσα γράψαμε αλλά ωστόσο δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό να θέσουμε ορισμένες ερωτήσεις:

1η ερώτηση. Μας γράφουν στο εξώδικο ότι δεν έπεσε ξύλο. Εν τούτοις μια ημέρα πριν το δικό μας δημοσίευμα, στην τοπική εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 – 1 – 2012, ΣΤΗΝ 3Η ΣΕΛΙΔΑ) γράφτηκε σχόλιο με τίτλο «ΕΠΕΣΕ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ KAVALA OIL»!!! Αλήθεια φρόντισαν να το διαψεύσουν; Γιατί δεν είδαμε καμία διάψευση. Μάλιστα στο εν λόγω δημοσίευμα σημειώνεται ότι «ακολούθησαν ξυλοδαρμοί σε βάρος υποψηφίων από τα μέλη της διοίκησης του σωματείου. Μάλιστα τα θύματα των ξυλοδαρμών οδηγήθηκαν, όπως μάθαμε, στο νοσοκομείο Καβάλας, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες»!!!

Τελικά τι έγινε; Μόνο όταν γράφει το «Χ» ότι έπεσε ξύλο ενοχλούνται στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ; Μήπως αυτοί είναι εμπαθείς και άκρως επιθετικοί στο τι γράφουμε εμείς, αδιαφορώντας για τα όσα τους σέρνουνε άλλες τοπικές εφημερίδες; Εκτός βέβαια και αν τα δικά μας είναι δυσφημιστικά και των άλλων εφημερίδων διαφημιστικά τα σχόλια;

2η ερώτηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δύο εργαζόμενοι της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ με τα αρχικά Ε.Ε. και Ν.Σ. μετά το νοσοκομείο – όπως έγραψε και η ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ότι πήγαν – επισκέφτηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση… Από την έρευνα που κάναμε προκύπτει ότι οι δυο εν λόγοι κύριοι κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον δύο άλλων συναδέλφων τους με τα αρχικά Ε.Π. και Ν.Τ. . Ενδεχομένων τις επόμενες ημέρες και κατόπιν πιέσεων οι μηνύσεις να ανακληθούν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν, έτσι δεν είναι; Και επιπλέον στα κείμενα των μηνύσεων μιλάνε για ξυλοδαρμό δεν μιλάνε για «αγκαλίτσες και φιλάκια»… Εμείς λοιπόν να το ανακαλέσουμε, αλλά η δική σας άποψη για τις εν λόγω μηνύσεις ποια είναι; Μια απάντηση σαφής θα μας βοηθούσε πολύ.

3η Ερώτηση. Μπορούν εκεί στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ να μας ξεκαθαρίσουν γιατί ενοχλούνται τόσο πολύ από την κριτική διάθεση και απαιτούν με κάθε τρόπο την φιμωμένη δημοσιογραφία; Πιστεύουν ότι έτσι προάγονται οι σκοποί της εταιρίας, διαμορφώνεται ειρηνικό εργασιακό κλίμα και συμβάλουν στην εν γένει πρόοδο;  Εξάλλου πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε εκτενές ρεπορτάζ για το πόσο σημαντικό είναι να ικανοποιηθεί το αίτημα της εταιρίας προκειμένου να της παραδοθούν από το ελληνικό δημόσιο τα γεωφυσικά δεδομένα για τον κόλπο της Καβάλας, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να παράγει πετρέλαιο που είναι βασική προϋπόθεση για να υπάρχει εργασία. Και το αναφέρουμε με την λογική ότι και τα σωστά επιβραβεύουμε αλλά δεν χαριζόμαστε και στα λάθος, τα οποία και θίγουμε, μήπως αυτό τους ενοχλεί, επειδή ίσως να τους έχουν συνηθίσει κάποιοι άλλοι μόνο στα μπράβο και τα ζήτω; Επίσης μια απάντηση και σε αυτό θα μας ήταν χρήσιμη.

Θ.Σ.