Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Που θα κρυφτούν;



Μερικοί στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ θυμούνται τι έγραφαν στο γνωστό φερετζέ – blogspotή κάνουν τώρα ότι δεν καταλαβαίνουν;



Οι μαύρες μέρες της διοίκησης του Βαγγέλη Παππά, φαντάζουν ήδη πολύ μακρινές για τους εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον για το μόνο που ασχολούνται είναι το πώς θα βγάλουν περισσότερο πετρέλαιο… Όλοι; Όχι, αφού υπάρχουν ορισμένοι αμετανόητοι – προκλητικά ευνοημένοι, από το προηγούμενο καθεστώς (μέχρι πότε άραγε;) που συνεχίζουν να εκφράζονται από το γνωστό
φερετζέ – blogspot και οι οποίοι επιμένουν στα σαχλά αστεία τους αδιαφορώντας αν η πραγματικότητα του διαψεύδει συνεχώς!!! Είναι αυτοί που παρουσίαζαν τον Μαθιό Ρήγα σαν τον Κώστα Βουτσά στην ταινία «Ο άφραγκος Ωνάσης» που δεν μπορεί να πληρώσει ή σαν τον Πινόκιο, όταν δήλωνε ότι το γεωτρύπανο GSP FORTUNA ήρθε για να «τρυπήσει» στον κόλπο της Καβάλας, αλλά η ανώμαλη κατάσταση που υπήρχε στην εταιρία δεν το επέτρεπε. Τώρα κανείς δεν αμφισβητεί ότι το πιθανότερο είναι τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου το γεωτρύπανο GSP FORTUNA, θα ξεκινήσει το νέο κύκλο επενδύσεων.

Για να καταλάβετε το πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα για την βιωσιμότητα της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, να σημειώσουμε μόνο ότι η ημερήσια παραγωγή έχει πέσει στα 1.400 βαρέλια την ημέρα. Ουσιαστικά το εργοστάσιο λειτουργεί οριακά. Τι χρειάζεται; Ένα και μοναδικό πράγμα, νέες γεωτρήσεις για να βγει περισσότερο πετρέλαιο.

Τελικά όπως φαίνεται οι μοναδικές επενδύσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα είναι της Energean oil & gas στην Καβάλα. Πριν λίγες ημέρες στο Παρίσι ο Μαθιός Ρήγας παρουσίασε το θέμα «Energean: Η ιστορία επιτυχίας του Πρίνου και της αναβίωση του ελληνικού τομέα πετρελαίου και αερίου» σε σχετικό συνέδριο. Μετά τις εξελίξεις με την ΔΕΠΑ μάλλον δικαιώθηκε.