Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Του ΕΟΠΠΥ τα καμώματα


Σήμερα η στήλη θα αφιερώσει χώρο στο να μεταφέρει τις σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίζονται στο κτήριο του πρώην ΙΚΑ και νυν ΕΟΠΠΥ. Όπως γνωρίζετε για να εξεταστεί ένας ασφαλισμένος από γιατρό του ΕΟΠΠΥ οφείλει να κλείσει ένα ραντεβού και να περιμένει ένα με δύο
μήνες να έρθει η σειρά του. Πριν λίγες ημέρες έγινε ένας πανικός στα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ όταν πολλοί ασφαλισμένοι που είχαν ραντεβού με ορθοπεδικό βρέθηκαν μπροστά σε κλειστή πόρτα. Ρωτώντας για το που είναι ο γιατρός πήραν την απάντηση ότι «αυτή τη στιγμή είναι σε επιτροπή και μόλις ευκαιρήσει θα έρθει για να εξετάσει μερικούς»!!! Όταν οι ασθενείς επισήμαναν ότι εδώ και δύο μήνες έχουν κλείσει ραντεβού τους είπαν να μην ανησυχούν και κάτι θα γίνει!!!

Αφού πέρασε η ώρα και γιατρός δεν φάνηκε άρχισαν οι φωνές από την πλευρά των ασθενών, οπότε ένας «υπεύθυνος» για να τους καθησυχάσει τι τους είπε; «Μπορείτε να κλείσετε νέο ραντεβού και να έρθετε μια άλλη μέρα»!!! Πράγμα που σημαίνει ότι αυτός που περίμενε δύο μήνες για να τον δει ο γιατρός έπρεπε να φύγει και να ξανάρθει δύο μήνες μετά… Όπως καταλαβαίνεται η χρονική απόσταση από την στιγμή που εκδηλώθηκε το πρόβλημα υγείας μέχρι το ραντεβού με το γιατρό θα είναι το λιγότερο τέσσερεις μήνες!!! Σε αυτές τις καταστάσεις υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, ή το πρόβλημα να έχει νικηθεί ή ο ασθενής!