Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Στην ευκολία και τις εντυπώσεις


Όλη αυτή η ιστορία με τη ζάχαρη είναι αλήθεια πως δημιούργησε κάποιο θόρυβο μάλλον όμως χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία. Αν κρίνει κάποιος από τις τιμές των προϊόντων που προμηθεύτηκε ο Δήμος Καβάλα για το Κοινωνικό Κατάστημα διαπιστώνει ότι πραγματικά σε πολλά προϊόντα ο/οι
προμηθευτές έδωσαν εκπτώσεις που φθάνουν έως και το 40% της τιμής  που πουλιούνται στο εμπόριο. Νομίζω λοιπόν πως η αντιπολίτευση βιάστηκε  και βάδισε σε λάθος δρόμο. Επιπλέον, ορισμένοι εκ της αντιπολίτευσης άρχισαν να διασπείρουν φήμες ότι η ζάχαρη  ήταν ακριβή επειδή ο δήμος ζητάει από τον προμηθευτή να κάνει υπερτιμολογήσεις και με τη διαφορά που προκύπτει καλύπτονται μαύρες τρύπες στο δήμο. Ο ισχυρισμός αυτός είναι το λιγότερο αστείος, με τόσους υπερκείμενους ελέγχους οπότε θα πρέπει κάποια στιγμή να επικρατήσει η λογική.
Πάντως, μαθαίνω, ότι πριν από λίγες μέρες ένας δημοτικός σύμβουλος εκ της αντιπολιτεύσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μίλησε τηλεφωνικά με ένα εκ των προμηθευτών του δήμου. Ο τελευταίος του εξήγησε βήμα προς βήμα πως προκύπτει  η τιμή των προϊόντων και ειδικότερα  αυτή της ζάχαρης για την οποία υπήρξε τόσο μεγάλος ντόρος. Ο δημοτικός σύμβουλος έδειξε να πείθετε αφού στη λογική επιχειρηματολογία δεν χωρούν  πολλές αμφιβολίες πλην όμως η πολιτική που εξακολουθεί να ασκεί στηρίζεται στην ευκολία και τις εντυπώσεις.