Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Κρατάς καλά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα


Πολλές φορές αδυνατώ να κατανοήσω πως σκέφτεται και λειτουργεί ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Μουσείου Καπνού Γιάννης Βύζικας ο οποίος αποτελεί επιλογή του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή προκειμένου να συμμετάσχει στη Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Προβολής. Ο κ. Βύζικας εδώ και καιρό ασκεί συστηματικά αντιπολίτευση στο δήμαρχο και όταν του δίνεται η ευκαιρία
δημοσιοποιεί την αντίδρασή του. Όπως έκανε και προχθές βγαίνοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και υπερθεματίζοντας στα λόγια του πρώην δημάρχου Σ. Εριφυλίδη  ότι το Μουσείο Καπνού έχει απαξιωθεί επί των ημερών του Σιμιτσή., Μάλιστα, ο Γιάννης Βύζικας είχε το θράσος να βγει και να πει ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια αξιοποίησης του πλουσιοτάτου αρχειακού υλικού. Μήπως να του θυμίσουμε ότι ήταν αυτός που το κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό και δεν το άνοιγε σε κανέναν μελετητή αν και του το είχαν ζητήσει πάρα πολλές φορές; Πάντως αν πραγματικά ο κ. Βύζικας ήθελε να αξιοποιήσει το εν λόγω αρχείο είχε τη δυνατότητα να βρει τα μέσα και τα χρήματα για να το κάνει.

Εξάλλου πως τύπωσε άλλωστε εκείνο το… χρυσοποίκιλτο και… πανάκριβο τρίτομο έργο για την ιστορία του καπνού στην Καβάλα κάνοντας χρήση των πολύτιμων πληροφοριών και μαρτυρίων από το αρχείο του Μουσείου Καπνού που το κρατούσε τόσο καλά κρυμμένο.