Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοβουλία του Δημήτρη Αστεριάδη


Ο συμπολίτης μας ιατρός και πρώην πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας Δημήτρης Αστεριάδης πήρε την πρωτοβουλία και με επιστολή του ενημέρωσε την Ακαδημία Αθηνών για την ηρωική πράξη του 15χρονου Τηλέμαχου, ο οποίος έπεσε κυριολεκτικά στις φλόγες για να σώσει τα δύο μικρότερα
αδέλφια του από το σπίτι που καιγόταν, στην Μεσορόπη. Όπως καταλαβαίνετε αναφερόμαστε στο τραγικό συμβάν που συνέβη τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου στην Μεσορόπη του Παγγαίου και που είχε τον τραγικό απολογισμό να χάσουν την ζωή τους και τα τρία παιδιά. Με την επιστολή του ο κ. Αστεριάδης ενημέρωσε τόσο τον πρόεδρο της Ακαδημίας Γεώργιο Κοντόπουλο, όσο και τους πρώην προέδρους κ.κ. Σκαλκέα και Στεφανή με τους οποίους πέρα από συμμαθητής είναι και προσωπικός φίλος, με σκοπό ο 15χρονος Τηλέμαχος να τύχει μεταθανάτιου επαίνου για την πράξη αυτοθυσίας του, έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να απαλυνθεί όσο είναι δυνατόν ο πόνος των γονέων και των άλλων αδελφών της πολυμελούς οικογένειας.

Η σχετική αλληλογραφία έγινε παραμονές των Χριστουγέννων και ήδη ο κ. Αστεριάδης ενημερώθηκε χθες από την Ακαδημία Αθηνών ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του.