Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η εποχή της μοιρασιάς


Μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι ο βουλευτής Γιώργος Καλαντζής δεν έχει οικονομικό πρόβλημα γι’ αυτό, όπως ανακοίνωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, τα χρήματα που προέρχονται από συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών επιτροπών θα τα μοιράζει σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη
ή σε ιδρύματα του Ν. Καβάλας, αλλά αν έπρατταν το ίδιο και όσοι άλλοι έχουν μια καλή οικονομική κατάσταση, αν μη τι άλλο θα έδιναν το καλό παράδειγμα. Το ποσό αυτών των χρημάτων δεν είναι κανένα φοβερό ποσό αλλά πλησιάσει τα 1.000 ευρώ το μήνα, τα οποία σίγουρα είναι αρκετά για να ανακουφίσουν κάποιους που υποφέρουν από τη στιγμή που θα είναι και σε τακτική βάση.

Αν σε αυτές τις δύσκολες μέρες οι έχοντες και οι κατέχοντες δεν ανοίξουν τα πορτοφόλια τους να βγάλουν χρήματα για να βοηθήσουν τους έχοντες ανάγκη, τι νόημα μπορεί να έχει η συσσώρευση πλούτου; Τώρα είναι η ώρα να φανεί η γενναιοδωρία και όχι όταν βρισκόμαστε σε εποχές «παχέων αγελάδων» με τις παντός είδους χορηγίες… Τώρα είναι η στιγμή να μοιράσουν αυτοί που έχουν, πολλά ή λίγα, δεν έχει σημασία.