Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Μια σύσκεψη από τα παλιά


Το 2006 συγκεντρώθηκαν 6 καβαλιώτες επιχειρηματίες για να συζητήσουν το τι μπορούσαν να κάνουν για να «αναστηθεί» το κτήριο του ΔΙΟΝΥΣΟΥ στον Αγ. Σίλα και να λειτουργήσει ως καφέ και εστιατόριο. Αυτό που είχαν συμφωνήσει και οι 6 μεταξύ τους ήταν ότι θα επενδύσουν όσα χρήματα
χρειάζονται αλλά η επένδυση δεν θα λειτουργήσει με κέρδος, αλλά με μοναδικό σκοπό να βγάλει τα έξοδα της και να είναι βιώσιμη. Όπως είπαν όλοι τους, δεν μπορούσαν να βλέπουν το κτήριο να ρημάζει και να είναι ένα σκουπιδαριό, οπότε προσφέρθηκαν να το φτιάξουν. Είχαν εκτιμήσει μάλιστα το ύψος τις επένδυσης στα 800.000.
Πλησιάσανε το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, ότι είχε εκλεγεί τότε, όπως θυμάται σήμερα ένας εκ των πρωταγωνιστών και του έθεσαν υπόψη την πρότασή τους. Ο κ. Σιμιτσής, όμως αρνήθηκε, λέγοντας ότι ο Δήμος Καβάλας έχει άλλα σχέδια για την αξιοποίηση του κτηρίου και δεν θα χρειαστεί την συμβολή των επιχειρηματιών…  Το περιστατικό αυτό το θυμήθηκε ένας εκ των επιχειρηματιών και μας το μετέφερε με αφορμή την πρόσκληση του Δήμου Καβάλας προς φορείς και επιχειρηματίες της πόλης προκειμένου να καταθέσει ο καθένας την δική του πρόταση. Όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά «έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια για να ξαναγυρίσουμε στην πρόταση του 2006;»!!!