Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πρόσκληση για τον ΔΙΟΝΥΣΟ


Με ανοιχτή πρόσκληση που βγήκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Καβάλας  έκανε γνωστό ότι προτίθεται να εκμισθώσει το ακίνητο πρώην ΔΙΟΝΥΣΟΣ στην περιοχή του Αγίου Σίλα. Στο πλαίσιο αυτό θα δεχθεί προτάσεις - για τη χρήση και την αξιοποίηση του παραπάνω ακινήτου - από τοπικούς
φορείς,  επαγγελματικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς συλλόγους, φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματίες.
Η κατάθεση των προτάσεων θα πρέπει να γίνει εγγράφως και ν’ αποσταλούν είτε στη γραμματεία του δημάρχου Καβάλας είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dkavalas.gr μέχρι και την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013.   

Δεν ξέρουμε ακόμη αυτή η πρόσκληση πόσους θα συγκινήσει, ωστόσο εκτιμάμε ότι αν είχε διατυπωθεί  διαφορετικά ως ένας διαγωνισμός, ανοιχτός σε όλους, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να διατυπώσουν τις προτάσεις και όποια προκριθεί προς υλοποίηση από κάποιον επιχειρηματία να τύχει τότε κάποιας επιβράβευσης χρηματικής, θα είχε ποιο μεγάλο ενδιαφέρον. Με αυτό τον τρόπο  θα υπήρχε όχι απλά ένα κίνητρο, αλλά θα έδειχνε ο Δήμος Καβάλας, ότι αντιμετωπίζει το πνευματικό κεφάλαιο που θα κατατεθεί ως μέρος της επένδυσης.

Για να το πούμε διαφορετικά, συντελεστής μια επιτυχημένης επένδυσης, πέρα από το κεφάλαιο και την εργασία είναι και η ύπαρξη μιας καινοτόμου ιδέας και ως γνωστό οι καλές ιδέες δεν δίνονται δωρεάν. Επιπλέον με μια τέτοια κίνηση η οποία θα μπορούσε να βρει και άλλους μιμητές, θα ήταν η αρχή για να επιδιωχθεί μια σύγκλιση, νέων ιδεών με επιχειρηματικά κεφάλαια, η οποία σε βάθος χρόνου ίσως δώσει ώθηση στην τοπική ανάπτυξη.