Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τελειώνει η ανακωχή

Μία και σήμερα, καθώς αύριο λήγει η δεκαήμερη ανακωχή που συμφώνησαν μεταξύ του ο Μαθιός Ρήγας από την πλευρά της Ενεργειακής και ο Βαγγέλης Παππάς από την πλευρά της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ ή για να είμαστε ακριβείς της απερχόμενης διοίκησης. Σε αυτό το διάστημα σίγουρα έχουν γίνει
επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές όπου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θα πρέπει να συζήτησαν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει. Αν λάβουμε υπόψη μας τις δηλώσεις που προηγήθηκαν του μορατόριουμ από τις δύο πλευρές, και εφόσον έχει επιτευχθεί συμφωνία, θα πρέπει αύριο να ανακοινώσουν ημερομηνία παραίτησης της διοίκησης της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ και ημερομηνία στην οποία θα οριστεί αυτόκλητη γενική συνέλευση διορισμού της νέας, έτσι ώστε από την επομένη να αρχίσουν να γίνονται και πάλι κανονικά οι πληρωμές. Αυτό είναι το πλέον αισιόδοξο σενάριο που αν ευοδωθεί τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η αγορά της Καβάλας έχει πολλές ελπίδες να δει ζεστό χρήμα να κυλάει από τα ταμεία της Ενεργειακής προς τις τσέπες τους, πριν το Πσχα γεγονός που σημαίνει ότι θα κάνουν Ανάσταση.

 

Σε διαφορετική περίπτωση, αν ο Βαγγέλης Παππάς έχει θέσει όρους που δεν έχουν γίνει αποδεκτοί από την Ενεργειακή, θα πρέπει να περιμένουμε να παρέλθει το διάστημα των 30 ημερών, από τις 10 Απριλίου αρχίζοντας να μετράμε, οπότε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, όταν το ημερολόγιο θα δείχνει 10 Μαΐου, οι δύο πλευρές θα ξανασυναντηθούν για να γίνει αυτό που δεν θα καταστεί δυνατόν να γίνει αύριο, δηλαδή την αλλαγή της διοίκησης της εταιρίας. Τι θα έχει χαθεί μέχρι τότε; 20 ημέρες ακόμη απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και η αγορά της Καβάλας και μια εταιρία που καθημερινά καταρρέει.