Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ: Αισιόδοξος για την ανάπτυξη της Καβάλας


«Σε καλό δρόμο για το 12%», τόνισε ο νέος β’ αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στους δημοσιογράφους

 

Την αισιοδοξία ότι τα μεγάλα έργα  υποδομής της Καβάλας  που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη θα συμβάλουν σημαντικά στην γενικότερη αναπτυξιακή προοπτική της Καβάλας εξέφρασε ο βουλευτής Γιώργος Καλαντζής ο οποίος με την ιδιότητα πλέον του β’ αντιπροέδρου της Βουλής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί.

Ειδικότερα, στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Καβάλα, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε τη διεκδίκηση του 12%, για το οποίο όπως τόνισε, πρόκειται να έχει τις προσεχείς ημέρες ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και να υπάρξει εξίσωση των κινήτρων μέσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

«Επίσης, δύο μεγάλα έργα είναι η ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Φίλιππος Β’, το οποίο με τη σύνδεσή του με τους σιδηροδρομικούς άξονες, ανοίγει μεγάλες προοπτικές, θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης. Παράλληλα, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, μια και ο τουρισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» της Καβάλας, όπου θα συνδυάζεται ο θρησκευτικός και παραλιακός τουρισμός», σημείωσε ο κ. Καλαντζής και συνέχισε, αναφερόμενος στις δύο μεγάλες βιομηχανίες που εδράζουν στην Καβάλα, την ELFE και τα πετρέλαια.