Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

ΈΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ: Πρώτα ψεκασμοί ύστερα κόντρεςΒολές Γ. Παυλίδη κατά Α. Γιαννακίδη για τους χειρισμούς της Περιφέρειας ΑΜΘ


«Τα πάντα στην Περιφέρειά μας κινούνται με ρυθμούς χελώνας». Τάδε έφη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παυλίδης για το μείζον θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, που απασχολεί έντονα όλους τους κατοίκους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία όλο και περισσότερο.

Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» εκτόξευσε τα βέλη του για την τακτική που ακολουθεί ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, χαρακτηρίζοντας «κωμικοτραγική» την κατάσταση και προχωρώντας τόνισε τα εξής: «Απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Και απόφαση μη δημοσιοποιηθείσα δεν υφίσταται. Για να μη μιλήσουμε για το ότι διαρροή απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι και ποινικώς κολάσιμη. Εμείς γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση και είναι κατηγορηματικό αυτό από το Ελ. Συνέδριο. Θέλουν απλά να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Το δεύτερο που παρατηρώ είναι ότι η κατάσταση με τα κουνούπια είναι αφόρητη. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από τον τεράστιο αριθμό κουνουπιών και πρέπει να υπολογιστεί και η απειλή κρουσμάτων από τον Ιό του Δυτικού Νείλου. Τρίτον, θέλουμε την καταπολέμηση με σεβασμό, όμως στην υγεία των πολιτών. Η χρήση βιοκτόνων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απειλήσει τη ζωή και την υγεία των συμπολιτών μας, ειδικότερα τις ευπαθείς ομάδες».