Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Και ιστορικός…



Για τους περισσότερους ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ είναι ένας επιτυχημένος οδοντίατρος ο οποίος αποφάσισε να υπηρετήσει τον τόπο του ως δήμαρχος. Μάλιστα όπως
μαθαίνουμε ακόμη και σήμερα το οδοντιατρείο δεν το έχει αφήσει, προφανώς για να μην αναγκαστεί να γίνει «δήμαρχος καριέρας» οπότε θέλει να έχει την πόρτα ανοιχτεί για να γυρίσει εκεί… Και καλά κάνει, γιατί όποιος βλέπει τον εαυτό του ως επαγγελματία δήμαρχο, έρχεται η ώρα που το πληρώνει ακριβά!

Ωστόσο πέρα από το πτυχίο οδοντιατρικής ο κ. Χατζηεμμανουήλ διαθέτει και πτυχίο ιστορικού, καθώς έχει αποφοιτήσει σχετικά πρόσφατα, από το αντίστοιχο τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή ο κ. Χατζηεμμανουήλ ξενάγησε τους καβαλιώτες δημοσιογράφους και τους βούλγαρους φιλοξενούμενους από το Δήμο Garmen στην αρχαία αγορά της Θάσου, με τρόπο που δείχνει, όχι απλά μια εμβρίθεια πνεύματος αλλά και μεγάλη αγάπη για την Ιστορία και ιδιαίτερα την τοπική. Αυτό του επιτρέπει να έχει μια πολυεπίπεδη ανάγνωση της ιστορία του τόπου που επέλεξε να υπηρετήσει.

Πιστεύουμε ότι δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα αν κάποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με τα κοινά να περνάει πρώτα από ένα σεμινάριο τοπικής ιστορίας!!! Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας αγοράς στον Λιμένα.