Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Αρχέλαος Γρανάς για το άνοιγμα της αγοράς τις Κυριακές: «Δε λείπουν ώρες, αλλά χρήμα»


Την άποψή του για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, αφού με το νέο νόμο δίνονται αυξημένες αρμοδιότητες στις αντιπεριφέρειες

 

 

 

 

Περιθώριο ενός ακόμη μήνα (και τρεις συνολικά από την ψήφιση του νομοσχεδίου), προκειμένου οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες ή δήμαρχοι να αποφασίσουν ποιες Κυριακές θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, δίνεται με τροπολογία στο σχετικό νόμο που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.

Σε περίπτωση που η προθεσμία αυτή παρέλθει χωρίς σχετική απόφαση, θα επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του έτους η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων μέχρι 250 τετραγωνικά μέτρα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εκπτωτικά καταστήματα (outlet), δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά και δεν συνδέονται νομικά με αλυσίδες καταστημάτων.

Η σχετική απόφαση κάθε αντιπεριφερειάρχη μπορεί να αναθεωρείται ετησίως κάθε Ιανουάριο, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2015. Με αυτή την τροπολογία, το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές, ξεκινά στις 11 το πρωί και λήγει στις 8 το βράδυ. Για το θέμα αυτό, το «Χ» ζήτησε την άποψη του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι δεν είναι οι ώρες που λείπουν από τους καταναλωτές, αλλά το χρήμα για να κινηθούν.