Τέτοιου είδους υποδοχές, με μπουφέδες τύπου «επιδοτούμενο
σεμινάριο της Ε.Ε.» είναι τελείως εκτός τουριστικής λογικής. Πρώτα απ’ όλα
έπρεπε να γίνει μέσα στο λιμάνι και αν δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος, θα έπρεπε
η προσέγγιση να είναι διαφορετική. Για παράδειγμα θα μπορούσε να προηγηθεί μια
μικρή ξενάγηση στα αξιοθέατα του κέντρου της πόλης, να κατέληγε σε μια περιοχή
με λίγο τοπικό χρώμα, όπως είναι ο Αγ. Νικόλαος, να τους έδιναν ένα πιάτο με
δύο τρεις τοπικούς μεζέδες, όπως αυτά που σερβίρονται στα καφενεία της εν λόγω
περιοχής με κόστος 1 – 1,5 ευρώ και στην συνέχεια να τους άφηναν να συνεχίζουν
την ανακάλυψη των τοπικών γεύσεων στα πέριξ μαγαζιά. Με την κατεψυγμένη
σφολιάτα – σερβιρισμένη κρύα! - περίμεναν να τους ανοίξουν την όρεξη; Με ένα
φιλετάκι γαύρο, μια ελιά, λίγη ντομάτα με ρίγανη και λίγο τουρσί, κάποιοι από
τους 1.350 τουρίστες ακόμη στον Αγ. Νικόλαο, θα ήταν περιμένοντας το επόμενο
πλοίο για να φύγουν, που λέει ο λόγος!!! Αν είσαι όμως ξενέρωτος τυροπιτάκι
κερνάς!